pondělí, 29. 04. 2024
Sarri skončil na lavičce Lazia, z funkce odstoupil sám

Sarri skončil na lavičce Lazia, z funkce odstoupil sám

Italský trenér Maurizio Sarri odstoupil z pozice hlavního kouče římského Lazia. Stalo se tak jen krátce po vypadnutí v osmifinále Ligy mistrů a následné ligové porážce s Udinese.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 13. 03. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: S.S. Lazio

Před čtyřmi lety ovládl s turínským Juventusem nejvyšší italskou soutěž, o rok předtím triumfoval v Evropské lize společně s Chelsea. Na další trofej ale Maurizio Sarri čeká.

V Laziu se nedočká. Po necelých třech sezonách na lavičce římského klubu končí. Vaz mu zlomily především poslední zápasy. Jeho svěřenci zvládli jediný ze šesti, vypadli z Ligy mistrů a v Serii A se vzdálili pohárovým příčkám.

Zatímco loni bralo Lazio druhé místo, po pondělní porážce od Udinese ztrácí z deváté pozice na šestou Atalantu sedm bodů a deset kol před koncem soutěže tak o pohárech vůbec neuvažuje.

Tým dočasně převezme asistent Sarriho Giovanni Martusciello, který dělal zkušenějšímu kolegovi parťáka v Empoli i v Juventusu. Za sebou má zatím jediné angažmá v pozici hlavního kouče. Před sedmi lety ale s Empoli neuspěl a sestoupil do Serie B.

další zajímavé články