sobota, 27. 07. 2024
Nejlepším trenérem na světě jsem nikdy nebyl a ani nikdy nebudu, řekl Klopp a pochválil svého rivala

Nejlepším trenérem na světě jsem nikdy nebyl a ani nikdy nebudu, řekl Klopp a pochválil svého rivala

Jurgen Klopp si na Anfieldu kroutí svoji poslední aktivní sezonu, po níž minimálně na rok pověsí trenérskou kariéru na hřebík. Mnozí jej za jeho služby klubu považují za nejlepšího manažera současnosti, ovšem on sám takovéto přirovnání rázně odmítá.


  • autor: Jan Rýdl
  • , vydáno: 10. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool FC

Sezona se nám překlopila do své závěrečné fáze, při které už jen tři mužstva bojují o ligové prvenství. Liverpool je nepochybně jedním z nich a všichni (nestranní) fotbaloví fanoušci si velmi přejí, aby se Klopp rozloučil se ziskem titulu.

Zdali to vyjde, to je zatím ve hvězdách. Jedno se mu ale upřít nedá. Klopp za letní přestupové období dokázal přebudovat kádr a udělal z něj titulového aspiranta. Spoustu jeho hráčů přitom ještě nedávno nikdo pořádně neznal.

„Co se mě týče, Jurgen byl a bude vždy speciálním trenérem. Je to největší rival, jakého jsem kdy měl. Určitě to bude snazší, když tu nebude, ale zároveň smutnější, protože právě on mě nutil být lepším. To, co dokázal s některými hráči, se dá nazvat jedině zázrakem. On je nejlepší,“ pěl Guardiola chválu na svého ligového soka.

„Nejlepší jsem nikdy nebyl a ani nikdy nebudu. Ne v přítomnosti Pepa Guardioly,“ oponoval Klopp, který v rámci rozhovorů nemohl o svém kolegovi z Manchesteru City nikdy mluvit ve zlém.

„Já jsem nahraditelný. Věřím tomu, že kdokoliv přijde po mně a bude mít srdce pro hru, tak dokáže Liverpool udržet na vrcholu. Jsem si ale jistý, že až jednou odejde Guardiola, tak City nebo kteréhokoliv jiné mužstvo stejné nebude. To on je tím pravým mistrem této hry. Všichni trenéři buďto vyhrávají, nebo prohrávají. On ale nikdy neprohrává,“ svěřil se Klopp pro klubovou televizi.

Citizens v čele s Guardiolou vyhráli Premier League třikrát za sebou. Ještě nikdy v celé historii anglického fotbalu se nestalo, aby titul někdo vyhrál čtyřikrát po sobě bez jediného klopýtnutí. Závěr sezony tedy bude ještě dost napínavý.  

další zajímavé články