sobota, 27. 07. 2024
Girona se svého snu nevzdává. Druhé místo udrží i po 28. kole

Girona se svého snu nevzdává. Druhé místo udrží i po 28. kole

Girona po nečekané porážce na půdě Mallorky zabrala a v domácím prostředí přehrála Osasunu poměrem 2:0. I po 28. kole tak zůstane na druhé pozici La Ligy.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 09. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Girona FC

Deset kol před koncem soutěže má Girona na druhém místě solidní dvanáctibodový náskok na páté Bilbao, které má ale zápas k dobru. Šestý Real Sociedad ztrácí na Gironu už devatenáct bodů.

Snem pro Gironu je každopádně účast v Lize mistrů. V domácím prostředí dnes zdolala Osasunu výsledkem 2:0 po trefách Portua a Sávia. Jako první dostal míč do sítě Dovbyk, kvůli ofsajdu ale gól uznán nebyl.

V první půli se tak favorit dočkal ve 13. minutě. Parádní průnikovou přihrávku Tsygankova zužitkoval již zmíněný Portu. Ve druhé půli měli domácí opět více ze hry a v samotném závěru dopravil míč do sítě Sávio. Rozhodčí ale kvůli útočnému faulu střídajícího Stuaniho gól neuznali.

Za dvě minuty si ale Sávio znovu vzal míč a tentokrát už jej dopravil do sítě bez jakéhokoliv prohřešku. Tři body tak zůstávají doma a Girona je opět o krůček blíže k milionářské soutěži. 

další zajímavé články