sobota, 27. 07. 2024
Bayern Mnichov zabral a po skvělém výkonu Kanea vybojoval čtvrtfinále Ligy mistrů

Bayern Mnichov zabral a po skvělém výkonu Kanea vybojoval čtvrtfinále Ligy mistrů

Alespoň v rámci jedné soutěže zůstává Bayern Mnichov ve hře. Zatímco v Bundeslize ztrácí na vedoucí Leverkusen propastných deset bodů, v Lize mistrů prošel do čtvrtfinále. Díky dvěma zásahům Harryho Kanea a jedné trefě Thomase Müllera porazil Lazio Řím 3:0.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 03. 2024
  • , zdroj fotky: FC Bayern

Do úvodních minut přitom lépe vstoupili hosté. A kdyby ve 37. minutě proměnil svou obrovskou příležitost Ciro Immobile, pravděpodobně by vše dopadlo jinak. Svou hlavičku ale namířil mimo a tak o dvě minuty později udeřili domácí.

Guerreirovi se střela sice nepovedla, míč ale do brány hlavou nasměroval Harry Kane. Rozhodující moment přišel v samotném závěru první půle. Po rohovém kopu se k voleji dostal De Ligt a Thomas Müller opět hlavičkou překonal Provedela podruhé.

Jestliže někdo po přestávce očekával tlak hostů, zmýlil se. Lazio za celé utkání nevystřelilo mezi tři tyče a v 66. minutě inkasovalo potřetí. Ránu Saného sice Provedel vyrazil, osamoceného Kanea ale už zastavit nemohl.

Bayern tak doma odvetu zvládl a postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů. Společně s ním se raduje také PSG, které díky dvěma zásahům Kyliana Mbappého zvítězilo na půdě Realu Sociedad 1:2.

Bayern Mnichov - Lazio Řím 3:0 (2:0)

Branky: 39. a 66. Kane, 45.+2 Müller. První zápas: 0:1, postupuje Bayern Mnichov.

Bayern: Neuer - Kimmich, De Ligt, Dier, Guerreiro (78. Davies) - Pavlovič, Goretzka - Sané (89. Laimer), Müller (78. Tel), Musiala (90.+1 Gnabry) - Kane.

Lazio: Provedel - Marušič, Gila, Romagnoli, Pellegrini - Guendouzi, Vecino (61. Cataldi), Luis Alberto (80. Kamada) - Zaccagni (61. Isaksen), Immobile (61. Castellanos), Felipe Anderson (75. Pedro). 

další zajímavé články