pondělí, 29. 04. 2024
Arsenal nezaváhal a na Bramall Lane si výrazně vylepšil skóre

Arsenal nezaváhal a na Bramall Lane si výrazně vylepšil skóre

Pokud by anglická Premier League nabídla rovnost bodů mezi Liverpoolem, Manchesterem City a Arsenalem, radoval by se z titulu pravděpodobně posledně jmenovaný. Díky další kanonádě, tentokrát na půdě posledního Sheffieldu United, si totiž opět významně vylepšil skóre. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 03. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Arsenal FC

Sheffield United si naopak pohrává s nepříjemnou myšlenkou. V sezoně by totiž mohl inkasovat 100 a více branek, což se dosud stalo jedinému týmu v historii. A to Swindonu před třiceti lety. Tehdy ale šlo o ročník s dvaačtyřiceti zápasy.

Na Bramall Lane to byla jednoznačná podívaná od prvních vteřin. Gunners v první půli nasázeli pět branek. Postupně se prosadili Martin Odegaard, Gabriel Martinelli, Kai Havertz a Declan Rice.

Jednu trefu obstarali domácí sami, na 0:2 po přihrávce Saky upravil Bogle, taktéž jediný majitel žluté karty. Ve druhé půli londýnský celek výrazně polevil a výsledkem byl jediný zásah z kopačky Whitea.

Arsenal se po výhře 0:6 opět přiblížil k elitnímu duu Liverpool - Manchester City. A pokud by náhodou na konci sezony rozhodovalo skóre, pravděpodobně by se radoval právě tým Mikela Artety. Oproti úřadujícímu mistrovi má Arsenal náskok deseti branek, lídr na třetí tým ztrácí branek šest. 

další zajímavé články