sobota, 27. 07. 2024

Londýnské derby se blíží. Navýší vedoucí Chelsea náskok na třetí Arsenal?


  • autor: karel
  • , vydáno: 01. 02. 2017

Derby mezi Chelsea a Arsenalem je opravdu a do písmene bojem o Londýn. Opět uvidíme v akci ty nejlepší proti sobě a navíc, proti Chelsea bude chytat Petr Čech a tento souboj je vždy zajímavý.

Z posledního duelu, který se hrál na konci září na Emirates Stadium, vzešel jako vítěz Arsenal, když nasázel tři branky a Čech ani jednu střelu nepropustil za svá záda.

Od té doby se ale převážně v tabulce mnohé změnilo. Arsenal je až třetí se 47 body, přičemž již nyní má Chelsea náskok jakožto vedoucí tabulky devíti bodů.

Arsenal mohl reagovat během posledního 23. kola Premier League na remizu Chelsea 1:1 v Liverpoolu, když doma hostil třináctý Watford. Jenže to by nebyl asi Arsenal, kdyby si nevytvořil komplikace. Po třinácti úvodních minutách prohrával 0:2 a snížení z kopaček Iwobiho jednoduše nestačilo. Prohra 1:2 byla na světě.

Co se týče absence, Chelsea již několik zápasů po sobě hlásí nulovou absenci. U Arsenalu jsou mimo hru tři hráči. Cazorla laboruje s poraněnou achilovkou, Debuchy má svalové zranění a Egypťan Elneny je na africkém šampionátu.

Názor redakce:

Vedení Wengera je čitelné jako dětská knížka, ani letos to asi nebude lepší místo, než druhé. Gunners ukázali svou slabost proti Watfordu, se kterým doma prohráli, jak tedy mohou pomýšlet na vítězství proti rozjeté Chelsea, která s Liverpoolem prakticky smolně remizovala. Tady není co řešit, dokonce se obávám, že Arsenal dostane výprask.

Chelsea FC - Arsenal FC, 13:30, 4.2.2017

Tip redakce: 1

Přibližný kurz: 2

další zajímavé články