sobota, 27. 07. 2024

Dva giganti změří síly ve druhém semifinále. Uspěje domácí celek nebo favorit ME?


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 07. 07. 2016

Ve čtvrtek večer se široká fotbalová veřejnost dozví jméno druhého finalisty letošního ME ve Francii. Domácí celek nastoupí od 21 hodin SEČ proti aktuálnímu mistrovi světa - Německu. Utkání můžete sledovat na stanici ČT Sport.

PREVIEW

Oba dva fotbaloví giganti potvrdili roli favorita a ve svých skupinách dokázali postoupit z prvního místa. Francie byla jako již tradičně nalosována jako pořadatelská země do skupiny A, kde se střetla s výběry Švýcarska, Albánie a Rumunska. Ačkoliv byla Francie papírovým favoritem, ve všech třech utkání základní skupiny se na těsné vítězství vždy nadřela. Tři body dokázala urvat s Rumunskem (2:1) a také s Albánií (2:0), v posledním zápase proti Švýcarsku uhrála bezbrankovou remízu. V osmifinále přešel galský kohout přes Irsko (2:1), ve čtvrtfinále si domácí poradili s Islandem vysoko 5:2. Německo získalo stejně jako jeho čtvrteční soupeř v základní skupině sedm bodů za výhry se Severním Irskem (0:1) a s Ukrajinou (2:0). Bod za remízu 0:0 uhrálo s Polskem. Osmifinále bylo pro Němce jasnou záležitostí - 3:0 přejelo naše sousedy ze Slovenska. Naopak čtvrtfinále bylo pro Německo dost vyčerpávající - s Itálií postoupilo až na pokutové kopy. V posledním vzájemném zápase se radovala Francie, když minulý rok porazila Německo v rámci přátelského zápasu poměrem 2:0. Nutno dodat, že s velmi hořkou příchutí, v ten den totiž Paříží otřásly teroristické útoky.

NÁZOR

Německo je sice mírným favoritem, ovšem jeho sestava proti Francii nebude ta nejsilnější možná. Zranění jsou totiž hráči Gomez a Khedira, kvůli karetnímu trestu nebude bojovat ani Hummels. Věřím, že ve čtvrtek uvidíme prodloužení.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.00

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články