sobota, 27. 07. 2024

První finalista letošního ME vzejde z duelu Portugalsko - Wales


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 06. 07. 2016

Ve středu večer je na programu první semifinálový souboj mezi dvěma celky, které před začátkem ME nepatřily k favoritům. Portugalsko vyzve na stadionu v Lyoně Wales. Utkání začíná ve 21 hodin, přímým přenosem jej můžete sledovat na stanici ČT Sport.

PREVIEW

Na úvod se podíváme na turnajovou cestu Walesu. Téměř outsider skupiny B nakonec dokázal předčit všechny soupeře a do osmifinále postoupil z prvního místa. Stačila mu k tomu výhra nad Slovenskem (2:1) a Ruskem (3:0). Pouze s Anglií Wales kapituloval (2:1). V osmifinále po nepříliš přesvědčivém výkonu porazil Wales Severní Iry (1:0). Ve čtvrtfinále byli ostrované v souboji proti Belgii jasným outsiderem, ovšem po bezvadné druhé půli nakonec dokázali vyhrát 3:1 v základní hrací době. Portugalsko je na letošním ME známo tím, že v žádném zápase ještě neuhrálo jiný výsledek než ten remízový. Na postup ze základní skupiny tedy stačily tři body, v osmifinále trochu se štěstím přešlo přes favorizované Chorvatsko až v prodloužení. V osmifinále vystavilo stopku Polsku, které vypadlo s Ronaldovou partou až v pokutových kopech. Wales se s Portugalskem utkal pouze jednou, bylo to v rámci přátelského zápasu v roce 2000. Tehdy si Portugalci zajistili snadnou výhru v poměru 3:0. Středeční souboj bude také pikantním minisoubojem mezi Ronaldem a Balem, kteří na klubové úrovni oblékají dres Realu Madrid.

NÁZOR

Při tomto zápasu je asi nejjistější vsadit na remízový stav po devadesáti minutách. Mírnými papírovými favority jsou přece jen Portugalci, nicméně šance obou celků bych viděl tak padesát na padesát.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.10

(zdroj fotky: facebook.com/cr7)

další zajímavé články