sobota, 27. 07. 2024

Potvrdí Belgie roli čtvrtfinálového favorita? Wales však může být těžký oříšek


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 28. 06. 2016

V pátek večer budeme svědky druhého čtvrtfinále ME 2016 ve Francii. Proti sobě budou bojovat týmy Walesu a Belgie. Utkání začíná ve 21 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Wales vyhrál základní skupinu B i přesto, že nepředváděl zrovna krásný fotbal. Nicméně účel světí prostředky. V prvním zápase zaskočil Slovensko (2:1), stejným výsledkem následně prohrál s Anglií. V závěru skupiny vyprovodil Rusko v poměru 3:0. V osmifinále porazil díky vlastnímu gólu soupeře Severní Irsko 1:0. Nutno však podotknout, že se nejednalo o příliš pohledný fotbal. Belgie získala v základní skupině rovněž šest bodů, ovšem jí to stačilo pouze na druhé místo. Po prohře s Itálií musela Belgie zabrat proti Švédsku a Irsku. To se jí podařilo na výbornou a putovala tak do osmifinále, kde narazila na největší překvapení turnaje, vítěze skupiny F Maďarsko. Maďaři i přes sympatický výkon podlehli Belgii vysoko 0:4. Oba celky se spolu utkaly naposledy právě v kvalifikaci na letošní evropský šampionát. V prvním vzájemném zápase se zrodila bezbranková remíza, v odvetě pak využil domácí prostředí Wales, který vyhrál nejtěsnějším rozdílem 1:0.

NÁZOR

Belgie proti Maďarsku ukázala, že patří do širší špičky evropské elity. Wales to bude mít proti Belgičanům hodně těžké a myslím, že na evropském šampionátu skončí už v základní hrací době.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra Belgie

Přibližný kurz: 1.75

(zdroj fotky: facebook.com/Bale)

další zajímavé články