sobota, 27. 07. 2024

Polsko se bude snažit navýšit historický rekord, proti bude Portugalsko


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 27. 06. 2016

Ve čtvrtek se ve Francii otevírají čtvrtfinálová utkání. Jako první se představí naši sousedé z Polska, kteří budou bojovat proti Portugalsku. Utkání začíná ve 21 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Polsko relativně zvládlo skupinu C, ve které nakonec skončilo na druhém místě za favorizovaným Německem. Nicméně získalo stejný počet bodů jako aktuální mistři světa. Sedm bodů nasbíralo Polsko za dvě výhry se Severním Irskem (1:0) a s Ukrajinou (0:1), bod získalo za bezbrankovou remízu s Německem. V osmifinále narazilo Polsko na mírně favorizované Švýcary. Poláci začali osmifinále dobře, když se během první půle ujali vedení 1:0. Ovšem pár minut před koncem vyrovnal Shaqiri senzačními nůžkami, a tak se po bezbrankovém prodloužení kopaly penalty. V nich byli úspěšnější právě naši severní sousedé. Portugalsko mělo podstatně složitější cestu do čtvrtfinálového souboje. Ve skupině to chvíli vypadalo na vyřazení, ovšem nakonec Portugalsko po třech remízách postoupilo ze třetího místa do osmifinále, kde se střetlo s favorizovanými Chorvaty. Chorvaté však svou dominanci na hřišti nevyužili, a tak Portugalci rozhodli tři minuty před koncem prodloužení a vyhráli tak hubeným výsledkem 0:1. Co se týče vzájemných zápasů, je na tom mírně lépe Polsko. Z posledních tří střetnutí se Poláci jednou radovali (v zápase kvalifikace na EURO 2008 vyhráli 2:1) a dvakrát remizovali (0:0 v přátelském zápase v roce 2012 a 2:2 v kvalifikaci na EURO 2008).

NÁZOR

Poláci nebudou pro portugalský reprezentační výběr rozhodně lehkým soupeřem. Věřím, že zápas skončí v normální hrací době nerozhodně a uvidíme prodloužení, popřípadě penaltový rozstřel.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.00

(zdroj fotky: facebook.com/uefaeuro)

další zajímavé články