sobota, 27. 07. 2024

Belgie se postaví největšímu překvapení ME, reprezentačnímu výběru Maďarska


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 25. 06. 2016

V neděli večer se ve francouzském Toulouse odehraje další osmifinálové utkání, tentokrát se proti sobě postaví výběry Belgie a Maďarska. Utkání začíná ve 21 hodin SEČ, přímý přenos můžete sledovat na stanici ČT Sport.

PREVIEW

Skupina F rozhodně nedopadla tak, jak by každý fotbalový fanoušek před startem Mistrovství Evropy očekával. Maďarsko bylo ze všech celků (Portugalsko, Rakousko, Island) jasným papírovým outsiderem, ovšem nakonec tuto skupinu dokázalo vyhrát. Stačilo mu na to pouze pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. Ani jeden ze tří již zmiňovaných celků tak na tento reprezentační výběr nedokázal najít recept. V prvním zápase zaskočilo Maďarsko Rakušany, kteří mu podlehli 0:2, poté uhrálo Maďarsko remízu 1:1 s Islandem a následně i s Portugalskem (3:3). Belgie měla cestu do osmifinále trochu dramatičtější. Po prvním prohraném zápase proti Itálii (0:1) nesměla v dalších zápasech klopýtnout. To se jí povedlo, když přehrála jasně Irsko (3:0) a vyzrála také na Švédsko (0:1). Vzájemné zápasy mezi Belgií a Maďarskem nejsou nikterak časté. Kromě přátelského zápasu z roku 2009, kdy jasně dominovala Belgie v poměru 3:0, se tyto dva celky utkaly naposledy na MS v roce 1982 (remíza 1:1) a na ME v roce 1972, kdy se radovala Belgie z výsledku 1:2. Vítěz tohoto osmifinálového klání se ve čtvrtfinále utká s Walesem, který v osmifinále porazil Severní Irsko 1:0.

NÁZOR

Papírovým favoritem je bezesporu Belgie, ovšem Maďaři v základní skupině dali všem svým budoucím soupeřům najevo, že proti nim to nebude mít žádný tým jednoduché. Belgie nepodává na ME moc oslnivé výsledky, takže tipuji vyrovnaný zápas.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.60

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články