sobota, 27. 07. 2024

Ve šlágru kola se představí Manchester City, který cestuje na půdu zvedající se Chelsea


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 15. 04. 2016

I anglická Premier League vstupuje do své závěrečné fáze. O víkendu proběhne již 34. kolo. V sobotu v podvečer se na hřišti Chelsea představí Manchester City. Utkání začíná v 18:30 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport 1.

PREVIEW

Manchester City zažil skvělý minulý týden. Nejprve v lize zaznamenal další tři body v souboji s West Bromwichem (2:1). V úterý navíc díky domácí výhře 1:0 nad francouzským PSG postoupil do vysněného semifinále Ligy mistrů. V Premier League je Manchester momentálně na čtvrtém místě se sedmapadesáti body na kontě. Zisk domácího titulu je tak již jen v teoretické rovině. Z posledních pěti ligových zápasů vytěžili „Citizens“ deset bodů za tři výhry, jednu remízu a jednu porážku. Chelsea se po hrůzném začátku a ještě hrůznějším pokračování konečně zvedla a díky pravidelnému přísunu bodů vystoupila až na desátou příčku. V posledních pěti zápasech si až na klopýtnutí z minulého kola proti Swansea (1:0) vždy připsala alespoň bod za remízu. Chelsea se s Manchesterem City utkala naposledy v únoru letošního roku. V osmifinále FA Cupu uštědřila Chelsea svému sobotnímu soupeři drtivou porážku 5:1. V prvním vzájemném zápase letošní ligové sezony se naopak radovali hráči City z domácí výhry 3:0.

NÁZOR

I když se Chelsea v této sezoně vůbec nedaří, v únorovém klání proti „Citizens“ dokázala, že proti špičkovým celkům dokáže hrát bez jakýchkoliv předsudků. „Blues“ budou pro Manchester rovnocenným partnerem a věřím, že tak zápas nakonec také skončí.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.40

další zajímavé články