sobota, 27. 07. 2024

Barcelona bude chtít v Lize mistrů odčinit porážku z El Clásica. Proti bude Atlético Madrid


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 03. 04. 2016

V úterý startují první dva čtvrtfinálové zápasy Ligy mistrů. Vedle souboje Bayernu Mnichov a Benficy uvidíme také atraktivní španělský souboj mezi Barcelonou a Atléticem Madrid. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Barcelona v sobotním El Clásicu proti Realu Madrid neuspěla. Po nevýrazném výkonu neudržela těsné vedení 1:0 a díky brankám Benzemy a Ronalda prohrála na vlastním hřišti 1:2. I přesto však nadále suverénně vede španělskou ligu. Cestu do čtvrtfinále měli katalánští poměrně snadnou. Už poněkolikáté narazili na londýnský Arsenal, který i tentokrát bez větších potíží vyřadili po výhrách 0:2 a 3:1. Atlético Madrid se ve španělské lize pere o druhé místo se svým městským rivalem Realem. Aktuálně je na druhé příčce Atlético se sedmdesáti body. Real však ztrácí pouhý bod. Atléticu pomohla vysoká sobotní výhra nad Betisem (5:1). Atlético Madrid mělo cestu do čtvrtfinále mnohem komplikovanější než Barcelona. První osmifinálový zápas s PSV skončil bez branek, stejně jako odveta. A když branka nepadla ani v prodloužení, musely rozhodnout pokutové kopy. Madridu se v poslední době proti Barceloně nedaří, v posledních sedmi zápasech ji nedokázal porazit. Stalo se tak naposledy v roce 2014, kdy po výsledcích 1:1 a 1:0 vyřadil Barcelonu právě ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Bude se situace opakovat?

NÁZOR

Barcelona sice bude v prvním zápase před domácím publikem pod velkým tlakem, ovšem myslím si, že takto zkušený tým celou situaci zvládne a svého soupeře z Madridu alespoň v prvním zápase porazí.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.50

(zdroj fotky: facebook.com/fcbarcelona)

další zajímavé články