sobota, 27. 07. 2024

V Americe startuje další kolo kvalifikace. Paraguay doma hostí Brazílii


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 29. 03. 2016

V Jižní Americe je v plném proudu kvalifikace na Mistrovství světa 2018, které se odehraje v Rusku. V 6. kole se proti sobě postaví výběry Paraguaye a Brazílie. Utkání začíná ve středu ve 2:45 hodin SEČ.

PREVIEW

Zatím je v jihoamerické kvalifikaci odehráno pět kol. Soutěže se účastní celkem deset celků, které jsou v jedné skupině. Zatím je na tom nejlépe vedoucí Ekvádor, který má se třinácti body na druhou Uruguay náskok tří bodů. Brazílie se nachází na třetím místě zatím s osmi body, je na tom bodově stejně jako její středeční soupeř, čtvrtá Paraguay. Brazilci z pěti soutěžních zápasů dvakrát vyhráli, dvakrát remizovali a jednou prohráli. Vyšlápli si na poslední Venezuelu (3:1) a také na osmý celek tabulky Peru, které vyřídili poměrem 3:0. Kanárci nestačili pouze na Chile (2:0), smírně se rozešli s Argentinou (1:1) a také s výběrem Uruguaye (2:2). Paraguay nestačila na Peru (1:0), body si podělila s Argentinou (0:0) a s Ekvádorem (2:2). Tři body získala za výhru s Bolívií (2:1) a také s Venezuelou (0:1). Paraguay se s Brazílií naposledy střetla v červnu minulého roku ve čtvrtfinále Copa America. Tehdy na penalty postoupila právě Paraguay.

NÁZOR

Paraguay má výhodu domácího prostředí, i přesto je však papírovým favoritem Brazílie. Ta po nevydařeném začátku musí zabojovat a dostat se na čelo skupiny. Myslím si, že ve středu proti svému soupeři uspěje.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 2.20

(zdroj fotky: facebook.com/copaamerica)

další zajímavé články