sobota, 27. 07. 2024

Česká reprezentace zavítá do Švédska, kde bude chtít odčinit skotský propadák


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 28. 03. 2016

Českou fotbalovou reprezentaci čeká v úterý další přípravný zápas na červnové Mistrovství Evropy, po blamáži se Skotskem se utká se Švédy. Zápas začíná ve 20:30 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Česká republika předvedla v kvalifikační skupině A velmi dobrý výkon a tuto poměrně těžkou skupinu vyhrála před Islandem, Tureckem a také Nizozemím. Poté sehrála tři přátelská utkání, ve kterých však už tak úspěšná nebyla. Náš výběr nejprve sice porazil Srbsko vysoko 4:1. Potěšil také velice kvalitní výkon. Poté však nestačil na domácí Polsko, kde podlehl našemu sousedovi 3:1. V nedávném zápase proti Skotsku Česko dost selhalo a po špatném výkonu podlehlo ostrovanům 0:1. Švédové měli cestu na EURO 2016 do Francie podstatně těžší, i když měli výrazně lehčí skupinu než Česká republika. Ve skupině G skončili seveřané až na třetím místě za Rakouskem a Ruskem, v baráži si však po velkém boji poradili s Dánskem. Češi ještě v novodobé historii své samostatnosti Švédy nedokázali porazit. Měli k tomu dvě příležitosti, v roce 2002 v rámci přátelského zápasu remizovali se svým úterním soupeřem 3:3, o tři roky později Švédsko dokonce doma vyhrálo 2:1, rovněž v přátelském utkání.

NÁZOR

Švédům se v posledních zápasech dařilo lépe než České republice. Té se poslední dva zápasy příliš nedaří a snaží se navázat na předchozí kvalifikační úspěchy. Je otázkou, zda se to podaří už v zápase proti Švédsku.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.25

(zdroj fotky: facebook.com/narodak)

další zajímavé články