sobota, 27. 07. 2024

Nizozemsko si chce spravit chuť v přátelském klání proti Francii


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 24. 03. 2016

Reprezentační výběr Nizozemí se po neúspěšné kvalifikaci na EURO 2016 chystá na přátelské klání proti Francii. Utkání začíná v pátek ve 20:45 hodin SEČ. Přímým přenosem jej vysílá stanice Nova Sport 1.

PREVIEW

Nizozemí zažilo v minulých dvou letech velice smolnou kvalifikaci na EURO 2016, které pořádá právě jeho páteční soupeř Francie. Holanďané, kteří na MS 2014 v Brazílii vybojovali bronzové medaile, se tentokrát na evropský šampionát i díky české reprezentaci nedostali. V kvalifikační skupině A totiž Nizozemí skončilo až na čtvrtém místě, když třetí barážovou příčku přenechalo Turecku. Nizozemí v posledním zápase podlehlo českému výběru, který skupinu A vyhrál, 2:3. Naopak Turci doma udolali 1:0 Island. Francie coby pořadatelská země evropského šampionátu měla účast automatickou. Sehrála tedy místo kvalifikace velký počet přátelských utkání. Ve většině se jí dařilo, ovšem zaznamenala i některé porážky, např. proti Anglii (2:0), Albánii (1:0) nebo i Belgii (3:4). Francie se s Nizozemím naposledy utkala v přátelském utkání v březnu roku 2014. Tehdy se v domácím utkání radovala Francie z výhry 2:0. Nizozemí naposledy porazilo Francii na EURU 2008, kde ji deklasovalo v základní skupině poměrem 4:1. I díky této prohře nakonec Francie skončila ostudně už v základní skupině, navíc na poslední příčce.

NÁZOR

V přátelském zápase se očekává, že mužstva nebudou hrát na výsledek, nýbrž na předvedenou hru. To může přispět k atraktivitě tohoto duelu. Věřím, že se oba reprezentační výběry rozejdou smírně.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.30

(zdroj fotky: facebook.com/RobinvanPersie)

další zajímavé články