sobota, 27. 07. 2024

Předvede v odvetě Tottenham zázračný obrat a postoupí přes Dortmund?


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 16. 03. 2016

Ve čtvrtek jsou na programu osmifinálové odvety Evropské ligy. Jedním z atraktivních duelů bude bezesporu souboj mezi Tottenhamem a Borussií Dortmund. Utkání začíná ve 21:05 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Nova Sport 1.

PREVIEW

Borussia Dortmund předvedla v úvodním osmifinálovém zápase perfektní výkon a doma „Kohoutům“ nedala šanci. Smetla je třemi góly a do londýnské odvety si tak veze luxusní třígólový náskok (0:3). Dvěma brankami se předvedl Marco Reus, jednou se trefil Aubameyang. I přes velký nezdar v úvodním osmifinále EL je na tom Tottenham v Premier League velice dobře. Po třiceti kolech se nachází na druhém místě hned za vedoucím Leicesterem, na který ztrácí pět bodů. Na třetí Arsenal má šestibodový náskok, ovšem „Gunners“ mají o zápas méně. Borussia Dortmund je v Bundeslize v podobném postavení jako Hotspur v Premier League. Aktuálně okupuje druhou příčku, na vedoucí Bayern ztrácí rovněž pět bodů. Nicméně na třetí Herthu má náskok neuvěřitelných šestnácti bodů. Hertha je tedy z boje o druhé místo už dávno diskvalifikována. „Žlutočerní“ se s „Kohouty“ utkají ve čtvrtek teprve podruhé ve své historii. Pro hosty z Dortmundu bude největší hrozbou domácí Argentinec Erik Lamela, naopak domácí budou muset dát velký pozor na útočné duo Reus - Aubameyang.

NÁZOR

Je velmi nepravděpodobné, že by Tottenham dokázal otočit nepříznivý vývoj tohoto dvojzápasu. Dortmund sice nebude mít takovou sílu jako v domácím klání, ovšem myslím si, že remízu je v pohodě schopný uhrát.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.60

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články