sobota, 27. 07. 2024

Zaskočí Juventus domácí Bayern Mnichov a postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů?


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 15. 03. 2016

Ve středu se proti sobě postaví dva giganti. Bayern Mnichov bude na svém stadionu v rámci osmifinálové odvety hostit italský Juventus. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice RTVS1.

PREVIEW

Do prvního osmifinálového zápasu vstoupil lépe německý Bayern, který po pětapadesáti minutách vedl už o dvě branky. Juventus ovšem využil malé nepozornosti v mnichovské obraně a dokázal srovnat na konečných 2:2. Tím si „Stará dáma“ zajistila výhodnější pozici do středeční odvety. Juventus si v této sezoně vede v domácí lize velice dobře. Po devětadvaceti kolech je v Serii A na vedoucí pozici s náskokem tří bodů na druhou Neapol. V posledních pěti zápasech ani jednou neprohrál, když čtyřikrát zvítězil a v jednom případě remizoval (0:0 na půdě Bologny). Bayern je na tom v domácí Bundeslize ještě lépe než jeho středeční soupeř Juventus. Vedoucí pozice je u něj za poslední léta samozřejmostí, ovšem navíc má ještě na druhý Dortmund velice nadějný náskok pěti bodů. V nedávném přímém souboji s Borussií udržel svého soka na zádech, když s ním remizoval 0:0. Oba celky se spolu v Lize mistrů setkávají poměrně často. V ročníku 2012/13 se střetly ve čtvrtfinále, ve kterém uspěl po dvou výhrách (2:0) Bayern Mnichov. Juventus naposledy porazil Bayern v Lize mistrů v roce 2005, když ho udolal poměrem 2:1. Bylo to v základní skupině.

NÁZOR

Juventusu se sice v prvním zápase podařil skvělý zvrat, ovšem v odvetě je jasným favoritem domácí Bayern Mnichov. Ten by si v domácím prostředí neměl nechat ujít postup mezi osm nejlepších celků Evropy.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.40

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články