sobota, 27. 07. 2024

Bayern Mnichov v sobotu zavítá na horkou půdu Leverkusenu


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 05. 02. 2016

Německá Bundesliga má tento víkend na programu už 20. kolo. V sobotním večerním utkání se proti sobě postaví Bayern Mnichov a Bayer Leverkusen. Utkání začíná v 18:30 hodin SEČ.

PREVIEW

Vedoucí Bayern Mnichov je aktuálně na čele Bundesligy se sedmnácti výhrami, jednou remízou a jednou prohrou. Náskok na druhý Dortmund činí úctyhodných osm bodů. Během devatenácti zápasů v této sezoně obdržel Bayern pouze devět branek! V posledních pěti ligových kolech klopýtla mnichovská mašina pouze jednou. Na začátku prosince nestačila na Borussii Mönchengladbach (3:1). Naopak poradila si s Ingolstadtem (2:0), jedním gólem udolala Hannover, krátký na ni byl i Hamburk (1:2) a naposledy doma zvítězila 2:0 s předposledním Hoffenheimem. Bayer Leverkusen si v této sezoně rovněž vede skvěle. V současné chvíli okupuje čtvrtou příčku, která zajišťuje účast v předkole Ligy mistrů. Na kontě má jednatřicet bodů. Na třetí Herthu ztrácí pouhé tři body, ovšem na druhý Dortmund činí ztráta již třináct bodů! Leverkusen v posledních pěti kolech rovněž prohrál pouze jednou. Stalo se tak proti Hertha Berlín (2:1). Přidal k tomu ještě jednu remízu 1:1 s Hoffenheimem. Naopak 5:0 rozdrtil již zmiňovanou Borussii Mönchengladbach, 0:1 přehrál Ingolstadt a nakonec 3:0 poslední Hannover. První vzájemný zápas této sezony dopadl určitě lépe pro mnichovský Bayern. Ten doma na svém stánku přehrál Leverkusen jasně v poměru 3:0. Za domácí se dvakrát trefil Thomas Müller, konečné skóre pak dovršil Arjen Robben.

NÁZOR

Bayern sice má o něco „horší“ formu, než tomu byl za dob jeho největší slávy, ovšem i tak je v zápase proti domácímu Leverkusenu jasným favoritem. Bude to mít těžké, ovšem nakonec zřejmě tři body přece jen uhraje.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 1.60

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články