sobota, 27. 07. 2024

Everton bude chtít napravit tristní období doma s trápícím se Newcastlem


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 02. 02. 2016

Ve středu večer je na programu poslední duel 24. kola anglické Premier League. Proti sobě se postaví celky, kterým se v poslední době vůbec nedaří. Zápas začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport 2.

PREVIEW

Everton vstupuje do 24. kola z dvanácté pozice. Za celých 23 kol dokázal nasbírat devětadvacet bodů. Everton má vůbec nejvíce remíz ze všech celků Premier League. K šesti výhrám přidal úctyhodných jedenáct remíz! V posledních pěti kolech nasbíral tři body za tři remízy a dvě prohry. V minulém kole nestačil doma na Swansea, která přehrála domácí těsně 1:2. Bodově vyšel Everton naprázdno také v domácím zápase proti Stoke City (3:4). Smírně se modrobílí rozešli s Chelsea (3:3), Manchesterem City (0:0) a také s Tottenhamem (1:1). Newcastle má v této sezoně problémy dlouhodobějšího rázu. V současnosti se potácí na neuspokojivém osmnáctém místě, takže je aktuálně namočen v sestupovém pásmu. Z posledních pěti ligových zápasů sesbíral čtyři body za jednu výhru a jednu remízu. Z výhry se překvapivě radoval proti šestému West Hamu United (2:1), bod za divokou remízu 3:3 uhrál doma proti Manchesteru United. Naopak nestačil na desátý Watford (2:1), třetí Arsenal (1:0), a ani na čtrnáctý West Bromwich Albion (1:0). První vzájemný zápas letošní sezony mezi Newcastlem a Evertonem dopadl lépe pro modrobílé. V rámci štěpánského kola se radoval hostující Everton z těsné výhry 1:0.

NÁZOR

Everton sice před sezonou mířil mnohem výše, ovšem v posledních týdnech ztratil značné množství bodů a nevyužil tak zaváhání soupeřů před ním. Myslím však, že se ve středu dočká po dlouhé době opět tří bodů.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.65

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články