sobota, 27. 07. 2024

Lazio nezvítězilo v lize dva měsíce. Vyzraje na favorizovaný Inter?


  • autor: radim
  • , vydáno: 19. 12. 2015

17. kolo italské nejvyšší soutěže uzavře duel mezi Interem Milán a Laziem Řím. Potvrdí domácí roli favorita nebo si hostující celek něčím překvapí? Zápase se odehraje v neděli ve 20:45.

PREVIEW

Inter Milán po letech strádání konečně bojuje o Scudetto a po šestnácti duelech mu patří první pozice s náskokem čtyř bodů na druhou Fiorentinu a i třetí Neapol. V případě zaváhání tak o vedení v soutěži nepřijde. I forma domácího týmu není vůbec špatná. V posledních sedmi utkáních získal tři body hned šestkrát, podlehl pouze na hřišti Neapole 2:1. Velmi silnou stránkou Nerazzurri je obrana, která doposud inkasovala devět branek. Zapracovat by však trenér Mancini měl na ofenzívě, která letos zaznamenala jen 22 branek. To Lazio je momentálně pod „dekou“. Nyní se nachází až na dvanáctém místě a nevypadá to na boj o evropské poháry. Po loňské úspěšné sezóně je to tedy velké zklamání. Trenér Piolli však zatím rezignovat nehodlá. Poslední výhra Římanů se navíc udála na konci října v duelu s Turínem. Od té doby nevyhráli sedm zápasů a pouze ve dvou si odnesli bod za remízu. To bylo v utkáních s Palermem a v minulém kole se Sampdorií. Zápasy těchto dvou soupeřů bývají většinou vyrovnané. V předešlých pěti vzájemných kláních si každý tým připsal po dvou vítězstvích a jen jednou si body rozdělili. Poslední výhra Lazia na San Siru se udála na začátku roku 2013.

NÁZOR

Vedoucí Inter podle mě nebude mít s Laziem, které navíc momentálně je neuvěřitelně z formy, problémy. Tým kouče Manciniho toto utkání zvládne a upevní si vedoucí pozici před krátkou zimní pauzou.

TIP SPORTWIN.CZ: Výhra Interu Milán

Přibližný kurz: 1.80

(zdroj fotky: facebook.com/Inter)

další zajímavé články