sobota, 27. 07. 2024

V posledním letošním zápase přivítá Schalke na svém hřišti sestupem ohrožený Hoffenheim


  • autor: radim
  • , vydáno: 18. 12. 2015

V pátek večer otevře poslední německé ligové kolo letošního roku zápas Schalke proti Hoffenheimu. Potvrdí domácí roli favorita?

PREVIEW

Schalke má co napravovat! Momentálně se nachází na osmé pozici a výkony nejsou zrovna ideální. Naštěstí však díky vyrovnanosti ligy ztrácí na čtvrté místo jen tři body. V posledních sedmi zápasech však prohrálo hned čtyři duely a není v ideální formě. V předchozím zápase navíc padlo na půdě Augsburgu, který se tak díky třem bodům odlepil ze sestupové zóny. V Evropské lize však domácí splnili povinnost a zajistili si účast v jarních bojích. To už však na ně čeká ukrajinský Šachtar Doněck, což určitě nebude jednoduchý dvojzápas. Hoffenheim je v letošní sezóně ve velké křeči. Malý ambiciózní celek má po šestnácti odehraných zápasech na svém kontě jen dvě výhry a tak se krčí na předposledním místě. Horší už je jen Stuttgart. Ode dna je však odlepilo v minulém zápase vítězství nad Hannoverem. Dobrou zprávou však pro české fanoušky je, že se do sestavy hostů vrátil konečně Pavel Kadeřábek, se kterým byli trenéři nespokojeni. Velkým zklamáním však je ostřílený kanonýr Kevin Kurányi. Bývalý německý reprezentant totiž v letošním roce nedal ani gól.

NÁZOR

Hoffenheim to bude mít velice těžké. Stadion Schalke nepatří k jeho oblíbeným, jelikož naposled zde bodoval v lednu 2011, což bude už téměř pět let. Domácí však také nejsou v ideálním rozpoložení, ovšem pokud se chtějí nějak chytit a nadělit svým fanouškům hezký dárek k vánocům, musejí doma v pátek zvítězit.

TIP SPORTWIN.CZ: Výhra Schalke

Přibližný kurz: 1.70

(zdroj fotky: facebook.com/S04)

další zajímavé články