sobota, 27. 07. 2024

V Itálii se ve čtvrtek dozvíme poslední dva čtvrtfinalisty. Budou to zvučná jména?


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 16. 12. 2015

V italském poháru s názvem Coppa Italia se ve čtvrtek večer odtajní poslední dva týmy, které si zahrají jarní čtvrtfinále. Představí se výhradně prvoligové celky. Lazio Řím vyzve Udinese, Sampdoria hostí AC Milán.

Lazio Řím - Udinese, čtvrtek 16:00 SEČ

V prvním čtvrtečním osmifinále se střetnou celky z druhé poloviny tabulky Serie A. Lazio je nyní na pozici dvanácté s dvaceti body, Udinese je na tom o tři příčky a dva body hůře. Nicméně pokud se podíváme na posledních pět kol těchto dvou celků, zjistíme, že Lazio si citelně pohoršilo, naopak Udinese o něco polepšilo. Lazio za tu dobu nasbíralo pouhé dva body za remízy s Palermem a Sampdorií (v obou případech 1:1), zatímco Udinese dvakrát vyhrálo (2:3 s Chievem a 1:0 se Sampdorií). Tyto celky se spolu střetly naposledy ve 3. kole aktuálního ročníku Serie A. V tomto klání se radovalo domácí Lazio, když svého čtvrtečního soupeře přehrálo v poměru 2:0. Obě branky padly až po přestávce.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.60


Sampdoria - AC Milán, čtvrtek 21:00 SEČ

V tomto případě je situace jiná než v předchozím zápase. AC Milán je zde jasným favoritem, což dokládají také vzájemné zápasy z nedávné minulosti. V rámci letošního ročníku se tito soupeři spolu utkali 28. listopadu. AC Milán doma dominoval a Sampdorii přestřílel 4:1. Sampdoria naposledy porazila AC Milán v srpnu roku 2012 v rámci ligy. Tehdy na San Siru vyhrála 0:1. V aktuálním ročníku se AC Milán nachází na sedmé příčce, Sampdorii patří nepopulární šestnáctá příčka, přičemž se nachází tři body od sestupového pásma.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 2.40

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články