sobota, 27. 07. 2024

Postoupí Borussia přes Werder do čtvrtfinále německého poháru?


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 14. 12. 2015

V úterý 15. prosince je v sousedním Německu na programu polovina osmifinálových zápasů tamního poháru. V jednom z nich se utká Borussia Mönchengladbach s Werder Brémami. Utkání začíná v 19 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 1.

PREVIEW

Tento osmifinálový zápas nabídne souboj dvou celků z 1. Bundesligy. Lépe je na tom v lize určitě Borussia, která je po šestnácti kolech na pohárové páté pozici s celkovým součtem šestadvaceti bodů. Na kontě má osm výher, dvě remízy a šest porážek. Z posledních zápasů lze zmínit velice cenný skalp vedoucího Bayernu Mnichov, který Borussia udolala výsledkem 3:1. Porazila také Hannover v poměru 2:1 a remizovala s Hoffenheimem i Ingolstadtem, ovšem na druhou stranu obdržela debakl 5:0 od Leverkusenu. Werder Brémy se naopak v lize dost trápí a jsou v tabulce až na čtrnácté příčce. Na sestupové pozice mají náskok pouhý jeden bod. V posledních pěti kolech dokázaly Werder vyhrát pouze jednou, bylo to 1:2 na půdě Augsburgu. Do osmifinále postoupil Werder přes třetiligový Wurzburger Kickers díky výsledku 0:2 a ve druhém kole přes Kolín nad Rýnem (0:1). Borussia přešla přes St. Pauli (4:1) a následně vystavila stopku Schalke 04 (2:0). V aktuálním roce 2015 se tyto celky utkaly spolu celkem třikrát. V lednovém přátelském klání se radovaly Brémy z výhry 2:3, v květnovém ligovém utkání byla úspěšnější Borussia (0:2). V prvním zápase této sezony překvapivě slavily Brémy, když svého úterního soka přehrály v poměru 2:1.

NÁZOR

Mönchengladbach je v tomto duelu papírovým favoritem, což bude chtít určitě potvrdit. Věřím, že oplatí Brémám nedávnou ligovou porážku z konce srpna a postoupí do čtvrtfinále německého poháru.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.65

(zdroj fotky: werder.de)

další zajímavé články