sobota, 27. 07. 2024

Leicester bude chtít doma proti Chelsea potvrdit vedoucí příčku Premier League


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 13. 12. 2015

Pondělní dohrávka Premier League nabídne souboj celků z opačných polovin tabulky. Leicester doma přivítá nevýraznou Chelsea. Utkání začíná ve 21 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport 1.

PREVIEW

Po sobotních zápasech 16. kola se Manchester City dostal díky výhře 2:1 nad Swansea do čela Premier League. Pokud tedy Leicester v pondělní dohrávce zvládne naplno duel s Chelsea, vrátí se do čela ligy právě on. V současné chvíli mají oba celky po dvaatřiceti bodech. Leicester obecně v této sezoně válí a respekt z něj mají všechny celky nejvyšší anglické soutěže. Společně s Tottenhamem mají na kontě nejméně porážek. Oby celky padly v této sezoně pouze jednou. Leicester v posledních pěti kolech čtyřikrát vyhrál a jednou remizoval. Před dvěma týdny remizoval tehdy v souboji o první příčku s Manchesterem United 1:1. Minulé kolo vyhrál vysoko na půdě Swansea (0:3), předtím 0:3 na hřišti Newcastlu, 2:1 doma s Watfordem a do čtveřice 2:3 s W. B. A. Chelsea se v probíhajícím 16. kole nachází až na patnáctém místě se ziskem patnácti bodů. Od sestupu ji dělí pouhé dva body. V posledních pěti kolech porazila pouze 1:0 Norwich, remizovala pouze s „Kohouty“ 0:0, v ostatních třech případech podlehla 1:3 Liverpoolu, 1:0 Stoke City a 0:1 Bournemouthu. Protože byla situace obou celků v minulé sezoně zcela opačná, vyhrála Chelsea oba vzájemné zápasy v lize. V prvním domácím duelu vyhrála Chelsea 2:0, ve venkovní odvetě rovněž zvítězila o dvě branky, tentokrát poměrem 1:3.

NÁZOR

Chelsea se v této sezoně trápí střelecky i herně, výjimkou je pouze postup ze skupiny Ligy mistrů. Leicester se naopak snaží skvělými výkony udržet mezi nejlepšími. Věřím, že proti Chelsea nezaváhá a vrátí se na čelo tabulky.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 3.10

(zdroj fotky: facebook.com/lcfc)

další zajímavé články