sobota, 27. 07. 2024

V Bundeslize si to rozdají dva účastníci Ligy mistrů. Bayer přivítá Mönchengladbach!


  • autor: radim
  • , vydáno: 11. 12. 2015

V sobotním duelu v rámci německé nejvyšší soutěže se utká Bayer Leverskusen a Borussia Mönchengladbach. Utkání začíná přesně v 18:30.

PREVIEW

Začneme domácím týmem. Ten prožil v týdnu velkou dávku zklamání. V duelu Ligy mistrů jasně přehrál Barcelonu, zápas však bohužel skončil remízou 1:1 a s milionářskou soutěží se loučí. Důvodem je horší vzájemný zápas s postupujícím AS Řím. Velké výkony však dresu Bayeru předvádí letní posila z Manchesteru United, Javier Hernandez. Ten dokázal ve všech soutěžích nastřílet už dvanáct branek a vede klubové tabulky. Pokud však v tomto duelu nezůstanou tři body na domácí půdě, bude to pro Leverkusen už pátý duel v řadě bez výhry. Ani hostující tým neprožil příznivý týden. V úterý totiž prohrál na půdě Manchesteru City 4:2 a s Ligou mistrů se rovněž loučí. V jarních bojích nezasáhne ani do Evropské ligy, jelikož skončil v tabulce poslední ještě za Juventusem a Sevillou. V domácí soutěži to však Borussia nemá vůbec špatně rozehrané. Momentálně se nachází na třetí pozici a minulý týden si dokonce smlsla na mistrovském Bayernu, který doma rozdrtila 3:1. Pro něj to byla první porážka v této sezóně. Vzájemné duely těchto dvou soupeřů bývají většinou vyrovnané. Mönchengladbach však nezvítězil na půdě Leverkusenu od března 2012. Poslední vzájemný zápas ale Borussia na svém stadionu ovládla a zvítězila jasně 3:0.

NÁZOR

Bayer se v letošní sezóně poměrně trápí, což odráží jeho osmé místo v tabulce. Já si myslím, že ani v tomto duelu nezvítězí, jelikož momentálně je v domácí soutěži Borussia ve skvělém rozpoložení.

TIP SPORTWINC.CZ: Neprohra Borussie Mönchengladbach

Přibližný kurz: 1.90

(zdroj fotky: facebook.com/bayer04fussball)

další zajímavé články