úterý, 22. 10. 2024

Rozjetá Mohuč doma hostí trápící se Stuttgart


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 10. 12. 2015

V předehrávce 16. kola německé Bundesligy budeme svědky souboje mezi týmy z opačných polovin tabulky. Mohuč v pátek na svém stadionu přivítá Stuttgart. Utkání začíná v pátek ve 20:30 hodin SEČ.

PREVIEW

Mohuč zatím prožívá velice vydařenou sezonu. Aktuálně jí patří sedmé místo a je v těsném kontaktu s pohárovými příčkami. Na kontě má nyní třiadvacet bodů za sedm výher a dvě remízy. V posledních pěti ligových kolech nasbírala Mohuč jedenáct bodů. V minulém kole uhrála překvapivé a zároveň důležité vítězství nad favorizovaným Hamburkem 1:3. Navázala tak na týden starou výhru nad Frankfurtem 2:1. Za zmínku stojí také výhra nad Wolfsburgem (2:0) a dvě remízy - 0:0 s Kolínem a 3:3 s nevýrazným Augsburgem. To Stuttgart zažívá tuto sezonu jedno velké trápení. Po patnácti odehraných kolech je až na samotném sedmnáctém místě, hůře postaven je už jen poslední Hoffenheim. Na kontě má Stuttgart pouze jedenáct bodů. V posledních pěti zápasech vyhrál pouze jednou. Tuto výhru doplnil jednou remízou, jinak vždy odešel s prázdnou. Již zmíněná výhra se uskutečnila na domácí půdě proti nováčkovi z Darmstadtu (2:0). Minulý týden remizoval doma s Brémami (1:1), které jsou na tom podobně jako páteční soupeř Mohuče. Ve zbylých třech případech selhal - od Dortmundu dostal 4:1, od souseda z tabulky Augsburgu 0:4 a konečně stejný výsledek obdržel také od vedoucího Bayernu. Vzájemné zápasy z minulé sezony hovoří o něco lépe pro Stuttgart. Ten uhrál v podzimním klání na půdě Mohuče remízu 1:1, v jarní domácí odvetě pak nedal soupeři šanci a vyhrál v poměru 2:0.

NÁZOR

Mohuč se v současné době veze na pozitivní vítězné vlně, navíc bude mít výhodu domácího prostředí. Stuttgart se naopak trápí. Věřím, že v tomto duelu se překvapení konat nebude a Mohuč si nenechá vzít ani jeden bod.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 2.10

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články