sobota, 27. 07. 2024

Rudí ďáblové cestují do Wolfsburgu s cílem zajistit si postup


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 07. 12. 2015

Tento týden proběhne závěrečné kolo základních skupin Ligy mistrů. V úterý se Manchester United představí na půdě Wolfsburgu. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Skupina B si na rozdíl od jiných udržela vysokou atraktivitu až do posledního kola. Aktuálně jsou totiž ještě tři kandidáti na postup, přičemž ani jeden ho nemá vůbec jistý. Vedoucí Wolfsburg má na kontě devět bodů, druhý Manchester United osm a třetí PSV má o bod méně než United. Z výše uvedeného vyplývá, že zřejmě nejlepší výchozí pozici do posledního kola má paradoxně třetí PSV, které doma hostí poslední Moskvu. V případě výhry se nemusí Nizozemci ohlížet na výsledek klání mezi „Vlky“ a „Rudými ďábly“. Nejtěžší pozici má bezpochyby Manchester, kterému nemusí stačit ve Wolfsburgu ani remíza. Nicméně United se proti německým „Vlkům“ daří. V prvním zápase této skupiny anglický celek doma zvítězil sice těsně, ale přece poměrem 2:1. V ročníku 2009/10 se tyto celky utkaly rovněž dvakrát v základní skupině B, kde United dvakrát zvítězily (1:3 a 2:1). Manchester tehdy skupinu vyhrál, na Wolfsburg zbylo jen třetí místo. Oběma celkům se v domácích soutěžích víceméně daří. United o víkendu sice pouze remizovaly s West Hamem 0:0, ovšem stále okupují slušnou čtvrtou pozici. Navíc ztrácí na vedoucí Leicester pouze tři body. Wolfsburg byl před víkendovým 15. kolem v Bundeslize na skvělém třetím místě, ovšem kvůli domácí porážce od Dortmundu (1:2) klesl až na pozici pátou. Na třetí příčku ztrácí pouhý jeden bod, jeho náskok na šesté Schalke činí rovněž jeden bod.

NÁZOR

Duel mezi Wolfsburgem a United bude zřejmě nejatraktivnější podívaná, kterou úterní program zápasů LM nabízí. Oběma celkům jde o všechno, a tak se od každého z nich očekává stoprocentní nasazení. Tipuji nerozhodný výsledek.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.35

(zdroj fotky: facebook.com/manchesterunited)

další zajímavé články