sobota, 27. 07. 2024

Dohrávku 15. kola Premier League obstará Everton, který hostí Crystal Palace


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 06. 12. 2015

V pondělí je v anglické Premier League na programu tradiční dohrávka, tentokrát 15. kola. V ní se střetnou celky ze středu tabulky, Everton přivítá doma Crystal Palace. Utkání začíná ve 21 hodin SEČ.

PREVIEW

Oba celky se nacházejí ve středu tabulky i přesto, že mají před tímto utkáním o zápas méně než ostatní celky. Everton je aktuálně na jedenácté pozici s jednadvaceti body. Na své postavení v tabulce také dokázal vstřelit relativně značné množství branek - 27. Everton v posledních pěti zápasech dvakrát vyhrál, dvakrát remizoval a jednou prohrál. Před pěti týdny padl na Emirates Stadium (2:1), poté střídavě remizoval a vyhrával. Sunderland doma rozstřílel 6:2, na půdě West Hamu udělal bod za remízu 1:1, Aston Villu deklasoval 4:0 a minule remizoval na půdě nováčka z Bournemouthu (3:3). To Crystal Palace v této sezoně válí o něco lépe. V současné chvíli se nachází na osmé příčce s dvaadvaceti body. I když více bodů získává na domácím stadionu, dokáže i ve venkovním prostředí překvapit, vyhrál např. na Stamford Bridge (1:2) nebo na Anfield Road (1:2). V posledních dvou sezonách se mezi Evertonem a Crystal Palace odehrály standardně čtyři vzájemné zápasy. Pozoruhodné je, že Crystal Palace zvítězil nad Evertonem dvakrát, a v obou případech to bylo na půdě Evertonu (2:3). Zbývá ještě doplnit jednu remízu (0:0) a výhru Evertonu (0:1) z posledního střetnutí.

NÁZOR

V tomto zápase jsou sice favorité domácí, ovšem myslím si, že šance jsou zcela vyrovnané. Crystal Palace určitě Evertonu zatopí. Velice pravděpodobná je dělba bodů.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.70

(zdroj fotky: facebook.com/officialcpfc)

další zajímavé články