sobota, 27. 07. 2024

Kohouti hostí velkoklub, který je na tom zle. Na White Hart Line přijede Chelsea


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 28. 11. 2015

Ve 14. kole anglické Premier League bude hostit Tottenham Hotspur trápící se Chelsea. Toto londýnské derby vypukne v neděli ve 13 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport 1.

PREVIEW

Papírovým favoritem budou domácí „Kohouti“. Ti jsou po třinácti odehraných kolech na slušném pátém místě s celkovým součtem čtyřiadvaceti bodů. Mají navíc velice pěkné aktivní skóre 24:11 a v posledních pěti kolech ani jednou neodešli z trávníku s prázdnou, tj. nasbírali tři výhry a dvě remízy. Dvě remízy zaznamenal Tottenham se svými odvěkými rivaly - Arsenalem a Liverpoolem. Doma s „Reds“ uhráli „Kohouti“ bezbrankovou remízu, na Emirates Stadium pak o tři týdny později remizovali v poměru 1:1. Minulý týden doma na White Hart Line rozstříleli West Ham United 4:1. Tohle byla pro domácí důležitá výhra, poněvadž West Ham je pro „Kohouty“ přímým konkurentem v boji o pohárovou Evropu. Zbývá ještě doplnit výhru 3:1 proti poslední Aston Ville a 1:5 proti nováčkovi z Bournemouthu. Chelsea tuto sezonu zažívá hotovou katastrofu. Podotýkám, že tento klub, který se momentálně nachází až na patnáctém místě s pouhými čtrnácti body, minulý ročník Premier League slavil ligový titul. „The Blues“ v posledních pěti zápasech vyhráli pouze dvakrát, bylo to minulé kolo doma 1:0 proti Norwichi a také 2:0 proti Aston Ville. Zbývající tři utkání znamenala pro Chelsea ztrátu devíti bodů - s West Hamem prohrála 2:1, s Liverpoolem 1:3 a konečně se Stoke City 1:0. V minulé sezoně se tyto dva londýnské celky utkaly celkem třikrát. Ve finále Capital One Cupu se radovala Chelsea z výhry 2:0. V ligové části byly výsledky následující: doma vyhrála na podzim Chelsea 3:0, ovšem jarní odveta byla zcela v režii Tottenhamu, vždyť vyhrál drtivě v poměru 5:3.

NÁZOR

Jasným favoritem je v tomto utkání domácí Tottenham, na který je zároveň vypsán velice příznivý kurz. Věřím, že Tottenham v boji o evropské poháry neklopýtne a v neděli Chelsea porazí.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 2.55

(zdroj fotky: facebook.com/TottenhamHotspur)

další zajímavé články