sobota, 27. 07. 2024

Leicester bude hájit vedení v Premier League proti druhému Manchesteru United


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 27. 11. 2015

Jako jednoznačný šlágr 14. kola anglické Premier League lze označit souboj prvního s druhým. Leicester vyzve na svém stadionu Manchester United. Utkání začíná v sobotu v 18:30 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport 1.

PREVIEW

Po třinácti kolech je určitě překvapující, že na vedoucí pozici Premier League je Leicester, celek, který minule skončil coby nováček nejvyšší domácí soutěže až na čtrnácté pozici. Svými letošními výkony si však bezesporu čelo tabulky zaslouží. „The Foxes“ v této sezoně prohráli pouze v jednom případě. Dost tomu pomohl také český gólman Petr Čech, který v tomto zápase podpořil „Gunners“ k výhře 2:5. Svěřenci Claudia Ranieriho mají na kontě 28 bodů a nastříleli vůbec nejvíce branek ze všech celků Premier League - 28. Manchester United se nachází po třinácti kolech na druhé pozici, na vedoucí Leicester ztrácí pouhý bod. V posledních pěti soutěžních zápasech ani jednou neprohrál, když nasbíral tři výhry a dvě remízy. V obou remízových zápasech United nepadla ani jedna branka - nejprve doma s rivalem ze City a týden na to na půdě Crystal Palace. Na hřišti Evertonu Manchester jasně zvítězil 0:3, doma proti West Bromwich Albion byla situace podobná - 2:0. Minulý týden si těsně poradil s Watfordem a z jeho hřiště si dovezl hubenou, přesto cennou výhru 1:2. Pokud se bude opakovat nedávná historie vzájemných zápasů United a „Foxes“, tak se můžeme těšit na velice bohaté gólové hody. V září minulého roku totiž Leicester doma přestřílel United v poměru 5:3, jarní odvetu si pak pohlídal domácí United a zvítězil poměrem 3:1.

NÁZOR

Myslím, že nás čeká vskutku zajímavý zápas. Leicester je velice útočně naladěn a navíc bude mít výhodu domácího prostředí, kde příliš bodů neztrácí. United budou mít těžkou úlohu, nicméně věřím, že se nakonec zrodí remíza.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.50

(zdroj fotky: facebook.com/lcfc)

další zajímavé články