sobota, 27. 07. 2024

PSV Eindhoven zajíždí do Divadla snů aby vyzvalo domácí Manchester United


  • autor: radim
  • , vydáno: 25. 11. 2015

Ve středečním duelu Ligy mistrů hostí slavný Manchester United na svém stadionu nizozemské PSV. Ve skupině B půjde o souboj prvního s druhým. Potvrdí domácí roli favorita?

PREVIEW

Domácímu týmu se v této sezóně daří. V anglické nejvyšší soutěži mu patří druhé místo a jen bod ztrácí na první Leicester. S tím se však o vedoucí pozici popere ve víkendovém duelu. Svěřenci Van Gaala se mohou pyšnit hlavně skvělou defenzivou, kde vyniká stoper Chris Smalling s brankářem Davidem De Geou. United však nevzpomínají v dobrém na první letošní duel v Eindhovenu. Nejenže zde prohráli 2:1 a odjížděli bez bodu. Levý bek Luke Shaw zde utrpěl těžké zranění a kvůli zlomenině nohy se na trávníku objeví nejdřív příští rok. PSV však není už tak suverénní, jako tomu bylo v rámci domácí soutěže minulý ročník. Nyní se nachází až na třetí pozici se ztrátou čtyř bodů na první Ajax. Možná za to může letní odchod největší hvězdy týmu, Memphise Depaye. Ten si to namířil právě k United, takže pro něj bude tento duel pikantní. Tito soupeři se v Lize mistrů za posledních patnáct let utkali jen třikrát. Je však zajímavé, že o něco lépe na tom je holandský tým. Angličané si výhru připsali pouze jednou.

NÁZOR

United jsou v tomto zápase jasným favoritem a já si myslím, že si nakonec i připíší výhru a budou se tak radovat z postupu do dalšího kola. Tipnul bych si však, že v tomto duelu nebude padat moc gólů, protože domácí budou utkání plně kontrolovat a hrát jen na to, co potřebují.

TIP SPORTWIN.CZ: Výhra domácích a padne 0-3 gólu

Přibližný kurz: 2.10

(zdroj fotky: facebook.com/manchesterunited)

další zajímavé články