sobota, 27. 07. 2024

Čtvrtý Liberec bude v neděli odpoledne hostit vedoucí Spartu


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 21. 11. 2015

V neděli je v Synot lize na programu zajímavý duel mezi účastníky Evropské ligy Slovanem Liberec a Spartou Praha. Utkání začíná v 15 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport 3.

PREVIEW

Vedoucí Sparta je sice v utkání podle sázkových kanceláří jasným favoritem, přesto si myslím, že půjde o velmi vyrovnané utkání. Pražané jsou s devětadvaceti body pouze o skóre před druhou Plzní, se kterou před dvěma koly prohráli 2:1. V posledních pěti zápasech však byli až na zmiňované klopýtnutí s Plzní stoprocentní. V minulém kole si Sparta poradila doma s Teplicemi (3:1), na svém stadionu nedala šanci ani Bohemce (3:0) a Slovácku (4:0). Stejným výsledkem jako proti Slovácku vyhrála i na půdě Příbrami. Liberec je po třinácti kolech na čtvrté pozici s celkovým součtem třiadvaceti bodů. Z posledních pěti ligových zápasů dokázali Severočeši vytěžit průměrných osm bodů. V minulém kole nestačili na svého souseda z tabulky Brno a na jeho půdě mu podlehli poměrem 3:1. Slovan dále remizoval v Jihlavě 1:1 a stejným výsledkem také v Olomouci. Naopak zvítězil doma s poslední Ostravou 2:1, Bohemians 1905 pokořil výsledkem 3:1. V minulé sezoně se Liberci podařilo vyhrát jeden vzájemný zápas. Na jaře doma porazil Spartu 2:1. Předtím však Sparta na svém stadionu rovněž nezaváhala a nechala odjet Liberec s prázdnou (1:0).

NÁZOR

Očekávám těžký a vyrovnaný souboj dvou celků, které ještě mají reálnou šanci postoupit ze základních skupin Evropské ligy. Myslím si, že Sparta toto kolo klopýtne a radovat se bude Slovan Liberec.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 3.60

(zdroj fotky: fcslovanliberec.cz)

další zajímavé články