sobota, 27. 07. 2024

Liverpool čeká těžká zkouška! Zavítá na půdu Manchesteru City


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 19. 11. 2015

V sobotu je na programu část 13. kola anglické Premier League. Za šlágr tohoto kola se dá považovat duel mezi Manchesterem City a Liverpoolem. Utkání začíná v 18:30 hodin SEČ.

PREVIEW

Manchester City stále drží vedoucí příčku tabulky pouze o skóre před druhým Arsenalem. Po dvanácti zápasech má na kontě šestadvacet bodů. V posledních pěti ligových kolech ani jednou neprohrál, nabíral totiž tři výhry a dvě remízy. Body si překvapivě dělil s beznadějně poslední Aston Villou (0:0), a také díky stejnému výsledku v derby s United. Doma proti Norwich vyhrál těsně 2:1, ovšem takové „štěstí“ už neměl nováček z Bournemouthu a také Newcastle, kteří dostali od City výprask v poměru 5:1, resp. 6:1. V Lize mistrů má Manchester City po čtyřech zápasech v základní skupině jistotu postupu do osmifinále. Ten si zajistil díky výhře na půdě Sevilly. Liverpoolu se sice herně daří, ovšem prozatím je v tabulce Premier League až na desáté příčce. K sedmnácti bodům si dopomohl díky čtyřem výhrám a pěti remízám. Ve třech případech pak odešel z klání poražen. Evropskou ligu má Liverpool rozjetou slušně. Před pátým kolem základní skupiny B jsou „Reds“ na druhé příčce s šesti body. Tuto pozici hájí před třetím Bordeaux, které ztrácí pouze tři body. V minulé sezoně byly vzájemné zápasy mezi oběma celky vyrovnané. Manchester City si doma s Liverpoolem poradil, když zvítězil 3:1. Liverpool však soupeři porážku vrátil v domácí odvetě, kterou vyhrál poměrem 2:1.

NÁZOR

Pro Liverpool je o tomto víkendu nachystáno opravdu velké sousto. Porazit vedoucí Manchester City na jeho vlastní půdě je dost těžký úkol. Věřím, že City si svou pozici udrží a zvítězí.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.65

(zdroj fotky: facebook.com/mcfcofficial)

další zajímavé články