sobota, 27. 07. 2024

Předposlední Jihlava musí v předehrávce proti Brnu zabrat


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 18. 11. 2015

Po třinácti kolech české Synot ligy na tom není vůbec dobře Jihlava, která se od začátku sezony trápí. V páteční předehrávce 14. kola bude hostit Brno, které je v opačné polovině tabulky. Utkání začíná v 18 hodin SEČ.

PREVIEW

Brno je zatím v tabulce postaveno velmi dobře, před 14. kolem je na páté pozici s jednadvaceti body na kontě. Menší kaňkou na tom všem je fakt, že mají Brňané pasivní skóre v poměru 15:17. V posledních pěti zápasech pouze jedenkrát kapitulovali. Před reprezentační pauzou si Brno doma překvapivě vyšláplo na čtvrtý Liberec v poměru 3:1. Z Brna si neodvezla žádné body ani Plzeň, která i přes značnou útočnou převahu gól nevstřelila a podlehla domácím 1:0. V Příbrami remizovali Brňané 1:1, se stejným výsledkem odjeli také ze hřiště Bohemians 1905. Naopak vysokou porážku obdrželo Brno doma od Teplic, které mu nasázely hned čtyři branky. Jihlava má však úplně jiné starosti než Brno. Je zatím na předposlední příčce s pouhými devíti body. Pokud se tedy až do konce sezony s postavením Jihlavy nic nestane, je odsouzena k sestupu do druhé ligy. Z posledních pěti soutěžních zápasů vybojovala Jihlava pouze čtyři body. Bylo to za výhru nad Teplicemi, které vyloupila jediným gólem. Bod uhrála ještě doma s Libercem (1:1). Naopak nestačila na Plzeň (2:4), na Bohemians 1905 (2:1) a také na Mladou Boleslav, od které dostala výprask v poměru 6:1. V minulé sezoně byla vzájemná bilance mezi Brnem a Jihlavou dost vyrovnaná. V lize na podzim vyhrála doma Jihlava 2:0, v jarní odvetě pak dominovalo Brno (3:2). V zimním přátelském utkání se pak zrodila remíza 1:1.

NÁZOR

Brno hraje ve velké formě a je otázkou, zda si tuto formu udrželo i během reprezentační přestávky. Jihlava sice bude mít výhodu domácího prostředí, ovšem myslím si, že ani to jí k výhře nepomůže.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.30

(zdroj fotky: facebook.com/fcvysocina)

další zajímavé články