sobota, 27. 07. 2024

Česká republika se po výhře nad Srbskem představí i v sousedním Polsku


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 16. 11. 2015

Jeden z posledních přípravných zápasů čeká české fotbalisty před evropským šampionátem, který se bude konat příští rok ve Francii. V úterý se Česká republika představí na půdě Polska proti domácímu týmu. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Svěřenci Pavla Vrby dokázali v přípravě proti Srbsku navázat na skvělý výkon z posledního kola kvalifikace v Holandsku a soupeře doma porazili zaslouženě vysoko 4:1. Kouč Pavel Vrba vyzkoušel některé nováčky v reprezentaci, kteří se rozhodně osvědčili. Český výběr s největší pravděpodobností nenastoupí ve Vratislavi v nejsilnější sestavě. Podobně jako v zápase se Srbskem, i v úterý nastoupí řada nováčků na vyzkoušení. Nicméně, tentokrát už to Češi nebudou mít tak „jednoduché“ jako doma se Srby. Polsko se totiž podobně jako naši fotbalisté může těšit z výborné formy. Úspěšně zvládlo kvalifikaci, ve které pustilo před sebe akorát papírového favorita skupiny D Německo. S celkovými jedenadvaceti body ovládlo druhou příčku a o tři body za sebou nechalo Irsko. Česká republika však bude mít oproti jiným soupeřům Polska jistou výhodu. V tomto přátelském klání totiž nenastoupí největší hvězda Poláků Robert Lewandowski, který momentálně válí v Bundeslize za Bayern Mnichov a dostal od reprezentačního kouče volno. Česká republika se s Poláky utkala v novodobé historii pětkrát. V posledních dvou zápasech Češi zvítězili, v základní skupině EURA 2012 udolali domácí Poláky 1:0, v roce 2009 v rámci kvalifikace na MS 2010 dokonce 2:0. Předtím nás však naopak Poláci třikrát porazili, vždy nám přitom nasázeli dvě branky.

NÁZOR

Podle sázkových kanceláří je mírným papírovým favoritem domácí Polsko, ovšem já spíše věřím v remízu. Pro Poláky bude absence Roberta Lewandowskeho velice citelná, takže směrem dopředu nebudou tak nebezpeční.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.25

(zdroj fotky: facebook.com/narodak)

další zajímavé články