sobota, 27. 07. 2024

V severském derby si to o Euro rozdá Švédsko proti Dánsku!


  • autor: radim
  • , vydáno: 12. 11. 2015

V sobotu ve 20:45 se utká Švédsko s Dánskem. Kdo odejde z prvního barážového duelu kvalifikace o Mistrovství Evropy s lepším výsledkem?

PREVIEW

Švédsko si zahraje baráž poněkud překvapivě. Na první pohled se totiž zdálo, že ve skupině G je favoritem. Opak byl ovšem pravdou a tak skončilo až za Ruskem a naprosto bezkonkurenčním Rakouskem, které v kvalifikaci ani jednou neprohrálo. Nejlepším střelcem domácího týmu byl zcela jasně Zlatan Ibrahimovič, který nastřílel osm branek, což činilo přes polovinu gólů celého mužstva. Proto se na něj bude reprezentace spoléhat i v baráži. Byla by to škoda vidět další šampionát bez tohoto skvělého útočníka. I účast Dánska se může zdát jako překvapení. Původně se mělo o postupové místo poprat se Srbskem. To ovšem se s kvalifikací rozloučilo ostudou a nakonec tak Dánové skončili za favoritem z Portugalska a překvapením z Albánie, na které v konečném zúčtování ztrácelo dva body. Právě domácí zápas s Albánií skončil pro Dány zklamáním, jelikož pouze remizovali 0:0. V následném duelu s beznadějně poslední Arménií si stejným výsledkem taktéž zajistili pouze bod a tak si nakonec připsalo pouze třetí místo a účast v baráži.

Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedine na Expektu.

Poslední vzájemné zápasy se vyvíjejí suverénně ve prospěch Dánska. Švédové totiž svého soupeře naposled porazili v roce 2007 a tehdy dokonce ještě kontumačně. Stalo se tak v kvalifikaci taktéž na Mistrovství Evropy. Od té doby si Dánové připsali čtyři výhry a jednu remízu.

NÁZOR

Velmi nevyzpytatelný duel. Proti sobě se postaví kvalitativně stejní soupeři a budou rozhodovat maličkosti. Já ovšem budu o něco víc věřit domácímu mužstvu, protože má dle mého lepší tým i formu.

TIP SPORTWIN.CZ: Výhra Švédska

Přibližný kurz: 2.40

(zdroj fotky: facebook.com/nationalsporten)  

další zajímavé články