sobota, 27. 07. 2024

Začíná baráž o EURO 2016! Norsku stojí v cestě Maďaři


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 11. 11. 2015

Na Evropský šampionát 2016 ve Francii je potřeba určit poslední čtyři účastníky. Bude jeden z nich Norsko, které je v duelu s Maďarskem papírovým favoritem? První utkání mezi těmito zeměmi začíná ve čtvrtek ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 1.

PREVIEW

Těžší kvalifikační skupinu mělo určitě Norsko, které proti sobě mělo hlavně Itálii, Chorvatsko a Bulharsko. Přímý postup utekl seveřanům pouze o jeden jediný bod, nasbírali jich totiž devatenáct a druhé Chorvatsko dvacet. V kvalifikační skupině H Norsko uhrálo šest vítězství, jednu remízu a třikrát bohužel kapitulovalo. Dvakrát se tak stalo s vítězem skupiny Itálií a jednou obdrželo Norsko pětigólový výprask na chorvatské půdě. Maďarsko mělo naopak relativně lehkou skupinu, avšak díky četným remízám se pohybovalo stále okolo třetího místa. Dlouho to také vypadalo, že Maďaři postoupí z třetího místa přímo, ovšem v posledním kole pomohl Kazachstán Turkům, takže se přímý postup ze třetího fleku konal z naší skupiny. Maďarsko čtyřikrát ve skupině F vyhrálo, nasbíralo také stejný počet remíz a ve dvou případech odešlo z trávníku s prázdnou. Zbytečně prohrálo s Řeckem (4:3) a také se Severním Irskem (1:2), které nakonec skupinu F vyhrálo. Maďarsko se naposledy s Norskem střetlo v přátelském zápase v roce 2012. Tehdy se na maďarské půdě radovali hosté ze severu, když domácí porazili poměrem 0:2.

NÁZOR

Papírovým favoritem je samozřejmě Norsko, které si bude chtít v prvním domácím zápase uhrát solidní výsledek do venkovní odvety. Maďarsko se zřejmě bude bránit a čekat na vhodné protiútoky.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 1.90

(zdroj fotky: facebook.com/fotballandslaget)

další zajímavé články