sobota, 27. 07. 2024

Chelsea je pod tlakem a potřebuje body. Pojede pro ně na půdu Stoke


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 06. 11. 2015

Ve 12. kole anglické Premier League bude mít londýnská Chelsea nelehký úkol. Ve své svízelné situaci cestuje na hřiště Stoke City, který je v tabulce před ní. Utkání začíná v sobotu v 18:30 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport 1.

PREVIEW

Chelsea je po jedenácti kolech až na patnácté příčce, během nich dokázala nasbírat pouze jedenáct bodů za tři výhry a dvě remízy. Pozice trenéra José Mourinha se tak začíná otřásat v základech. Z posledních pěti ligových kol nasbírala Chelsea pouze čtyři body za domácí výhru nad Aston Villou 2:0 a remízu 2:2 s Newcastlem United. Doma podlehla Southamptonu 1:3, na půdě šestého West Hamu padla 2:1 a nakonec minulé kolo podlehla doma Liverpoolu v poměru 1:3. Stoke City je pouze o příčku výše než „Blues“, nachází se tedy na čtrnácté pozici. Celkově získal třináct bodů za tři výhry a čtyři remízy, což je o dva body více než má Chelsea. Nutno také podotknout, že Stoke získal většinu svých bodů v posledních pěti kolech. Minulé kolo sice jen remizoval Stoke 0:0 na půdě Newcastlu a v předminulém kole dokonce podlehl doma Watfordu 0:2, ovšem předtím zaznamenal třízápasovou šňůru plnou výher. Nejprve porazil 2:1 nováčka z Bournemouthu, následovala výhra na půdě Aston Villy 0:1 a stejný výsledek uhrál Stoke City také proti Swansea. Oba sobotní soupeři se v této sezoně už jednou střetli, bylo to v osmifinále Capital One Cupu, kde Stoke City dokázal vyřadit Chelsea po penaltovém rozstřelu.

NÁZOR

Chelsea bude muset hrát nejen za svého kouče Mourinha, ale také pro to, aby se více vzdálila sestupovému pásmu, od kterého je nyní vzdálena pouhé čtyři body. Věřím, že „Blues“ ve 12. kole uspějí.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 2.05

(zdroj fotky: facebook.com/chelsea)

další zajímavé články