sobota, 27. 07. 2024

Plzeň očekává Rapid Vídeň. Oplatí český celek těsnou porážku z venkovního prostředí?


  • autor: karel
  • , vydáno: 05. 11. 2015

Na západ Čech dorazí z nedaleké Vídně výběr Zorana Barisice, jenž se s Plzní setkal již před necelými dvěma týdny. Plzeňští podali kvalitní výkon, přesto prohráli 2:3.

Rapid tím dosáhl třetího vítězství ve skupině E a je jasně na prvním místě. Pokud dokáže porazit Plzeň i podruhé, má zajištěn jistojistý postup do vyřazovací fáze. Naopak Plzeň by si postupové šance řádně zkomplikovala, protože má jen tři body za výhru nad bezmocným Dinamem Minsk, a už tak má na favorita skupiny Villarreal tříbodové manko. Plzeň si o víkendu příjemně vzpružila morálku, když i po prohře s Brnem dokázala přehrát Spartu a porazit ji 2:1. Aby toho nebylo málo, v zápase, který má velké slovo v boji o titul, hrála Plzeň téměř hodinu v oslabení díky vyloučenému Procházkovi. Viktoria vítězstvím vyrovnala bodový stav Sparty a oba tak mají šestadvacet ligových bodů. Stejnou ligovou bilanci jedné prohry a jedné výhry má i Rapid. Ten po výhře v Evropské lize narazil v domácím "mistráku" na Austrii Vídeň, se kterým padl 1:2. Poslední ligové kolo proti Štýrskému Hradci dopadlo stejným výsledkem, tentokrát však již v prospěch Rapidu. Celek z hlavního města našeho jižního souseda okupuje v tabulce třetí příčku a na první rivaly z Austrie ztrácí pět bodů.

Názor Sportwin.cz: 

Plzeň potřebuje vyhrát jako sůl, jenže chtít není vše a proti Rapidu nevyhraje. Rozjetý rakouský celek chce mít postup ze skupiny zajištěn co nejdříve a tím dochází ke konfrontaci, kdy oba celky mají o co hrát. A z toho mi jasně vyplývá remíza, která je pro Rapid zcela přijatelná a zajistí přímý postup tak jak tak.

Viktoria Plzeň - Rapid Vídeň, 5.11.,19:00, Doosan Aréna

Tip redakce: Remíza

Přibližný kurz: 3,5

foto: uefa.com

další zajímavé články