sobota, 27. 07. 2024

Sparta hostí německou mašinu z Gelsenkirchenu. Oberou Pražané znovu Schalke alespoň o jeden bod?


  • autor: karel
  • , vydáno: 04. 11. 2015

Po Lize mistrů tradičně přichází na řadu Evropská liga, tedy soutěž, která mnohem více zajímá české příznivce kopané, protože se ke slovu dostane trojice českých klubů a to Liberec, Plzeň a Sparta.

Právě posledně jmenovaný nás v tomto souhrnu nejvíce zajímá. Na svém téměř dvaceti tisícovém stánku na Letné totiž přivítá Horníky z Gelsenkirchenu Schalke 04. Očekávají se tedy plné tribuny a hlavně minimálně stejně kvalitní výkon, jaký Pražané předvedli ve Veltins Aréně, kde dokázali dokonce obrátit nepříznivý stav ve svůj prospěch, konečně zúčtování měl ale na starost Sané a z Německa si tak Sparta odvezla cenný bod, díky kterému sídlí ve skupině K na druhém místě, jen dva body právě za Schalke. Sparta vstoupí do zápasu jako mírný favorit, po víkendu ale nemá čistou hlavu, protože prohrála 1:2 s rivalem v boji o titul Plzní. Ani Schalke nedokázalo naplno bodovat, když doma jen remizovalo s nováčkem Bundesligy Ingolstadtem, což znamená, že výběr kouče Breitenreitera již čtvrtý zápas nedokázal fanoušky potěšit třemi body.

Názor Sportwin.cz:

Schalke vyhrálo proti Spartě první poločas prvního zápasu, následně ale hodně nezvládlo vstup do půle druhé. Podcenění se v druhém zápase jistojistě vyhne a bude chtít napravit špatnou reputaci z posledních zápasů. Hostům se navíc vrátí hvězda týmu Klaas Jan-Huntelaar a ten by měl provést ofenzivní vítr. Sparta doma naplněná euforií z uhraného bodu venku a zároveň zdeptaná z prohraného boje s Plzní nevyhraje.

Sparta Praha - Schalke, 5.11., 21:05, Generali Aréna

Tip redakce: Neprohra hostů

Přibližný kurz: 1,7

foto: uefa.com

další zajímavé články