úterý, 22. 10. 2024

Německý pohár vstupuje do 2. kola. Druholigový Freiburg vyzve Augsburg


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 27. 10. 2015

Velice zajímavý zápas čeká na fanoušky německé kopané ve 2. kole německého poháru (DFB Pokal). Freiburg na svém stadionu vyzve trápící se Augsburg. Utkání začíná ve středu v 19 hodin SEČ.

PREVIEW

Začneme domácím Freiburgem. Ten v minulé sezoně sestoupil z nejvyšší německé Bundesligy. Avšak v sezoně aktuální prozatím vede po dvanácti kolech druhou ligu a je na nejlepší cestě vrátit se mezi německou fotbalovou elitu. V lize nastřílel suverénně nejvíce branek ze všech – trefil se sedmadvacetkrát. V prvním pohárovém kole si lehce poradil s „regionálním“ celkem Barmbek-Uhlenhorst. Na jeho vlastní půdě ho porazil poměrem 0:5. Hned čtyřikrát se za Freiburg trefil útočník Petersen. Augsburg naopak nezačal sezonu v Bundeslize vůbec dobře. Po deseti kolech je na tom nejhůře ze všech celků, na kontě má totiž pouhých pět bodů za jedinou výhru a dvě remízy. V posledních pěti zápasech nedokázal Augsburg ani jednou vyhrát. V Evropské lize si nevede o moc lépe. Ve skupině L je zatím po třech odehraných kolech na posledním místě se třemi body o skóre za nizozemským Alkmaarem. Prohrál totiž na půdě Athletic Bilbaa 3:1, doma podlehl Partizanu Bělehrad rovněž 1:3. První evropské body získal až v posledním zápase, když proti Alkmaaru vybojoval těsnou výhru 0:1. Oba celky se navzájem znají z domácí Bundesligy. V minulém ročníku se určitě lépe dařilo Augsburgu, i když vzájemné zápasy skončily „nerozhodně“. Na podzim se doma radoval Augsburg z výhry 2:0, ovšem Freiburg svému soupeři v domácí odvetě oplatil stejným výsledkem.

NÁZOR

Freiburg zřejmě využije tragické formy Augsburgu a v domácím poháru postoupí dále. Jasně to naznačují aktuální formy obou mužstev.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 2.30

zdroj fotky: facebook.com/FCAugsburg

další zajímavé články