sobota, 27. 07. 2024

Skupina A se dočkala! Souboj gigantů je tady – PSG vyzve Real Madrid


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 20. 10. 2015

Už první dvě kola ve skupině A Ligy mistrů mnohé napověděla o postupující dvojici. Bude to zřejmě francouzské PSG, které bude v souboji o první příčku hostit Real Madrid. Utkání začíná ve středu ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice RTVS1.

PREVIEW

Do tohoto důležitého střetnutí půjde z vedoucí příčky Real Madrid, který má prozatím lepší skóre než jeho středeční soupeř PSG. „Bílý balet“ dvakrát vyhrál, v prvním zápase porazil doma ukrajinský Šachtar 4:0, na tuto výhru navázal ve Švédsku, kde porazil Malmo rozdílem dvou branek (0:2). Ve španělské lize se Real posunul i díky zaváhání Villarrealu na vedoucí pozici Primera Division. Po osmi kolech ještě navíc neví, jaké je to v lize prohrát. Na kontě má pět výher a tři remízy. Celkem tedy nasbíral osmnáct bodů, stejně jako druhá Celta Vigo a třetí Barcelona. Ve francouzské Ligue 1 je situace na čele o poznání jasnější. Tabulku vede s přehledem právě PSG, které rovněž jako Real Madrid ve Španělsku ještě nepoznal hořkost porážky. Z deseti zápasů osmkrát zvítězil a jen dvakrát remizoval. Před druhým Angers má náskok pěti bodů. Jak už bylo naznačeno výše, v Lize mistrů je PSG až druhé za Realem Madrid o pouhý jeden vstřelený gól. PSG v prvním zápase skupiny A udolalo doma Malmo 2:0, na Ukrajině proti Šachtaru ještě přidalo jednu branku navíc – odvezlo si totiž výhru 0:3. Ze vzájemných zápasů vzejde určitě lépe Real Madrid. Ten porazil PSG naposledy dvakrát za sebou poměrem 0:1. Vše se odehrálo v rámci přátelských zápasů, konkrétně v lednu roku 2014 a také v červenci roku 2013.

NÁZOR

Dvojzápas mezi Realem a PSG prakticky určí vítěze skupiny A. Mírným papírovým favoritem je kvůli domácímu prostředí PSG, ovšem Real nemá problém útočit ani na hřišti soupeře. Věřím, že se v tomto duelu rozejdou oba celky smírně.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.40

(zdroj fotky: facebook.com/RealMadrid)

další zajímavé články