sobota, 27. 07. 2024

Tampa Bay jede do Detroitu, očekávají se gólové hody


  • autor: karel
  • , vydáno: 13. 10. 2015

Skvělý vstup do sezóny si dopřává jak Tampa Bay Lightning, tak Detroit, přičemž oba letos zatím nepoznali hořkou chuť porážky. Dá se tak očekávat velmi vypjatá bitva okořeněná hodně brankami.

Detroit odehrál zatím je dva zápasy, z čehož vydoloval maximální počet bodů. Lehce přejel Toronto 4:0 a následně porazil venku Carolinu 4:3. Hvězdami obou zápasů byl přitom Justin Abdelkader, který Torontu nasázel hattrick a proti Carolině si připsal jednu branku a stejný počet asistencí.

Tampa má na svých bedrech o jeden zápas více. Samozřejmě všechny dopadly vítězně, první zápas ale muselo rozhodovat prodloužení, protože Philadelphia dokázala uhrát v základní hrací době remízu 2:2. Následně ale překvapení nedopustila a dokonce roznesla Boston na jejich půdě 6:3. Předtím si ještě Tampa vychutnala 4:1 Buffalo a ve východní konferenci sídlí na první příčce.

Názor:

Setkávají se dva nejlepší týmy NHL vůbec, které mají ve svých řadách opravdu kvalitní hokejisty. Bez branek se určitě hrát nebude, naopak padnou minimálně dvě na obou stranách. Navíc se dají dobře odhadovat střelci, fazónu má jak Jonathan Drouin, jenž měl skvělou přípravu a v dobré formě nadále pokračuje i v ostrých zápasech. Tutovkou by ale měl být Stamkos, který táhne útok Tampy a letos má už dvě branky v ostrých zápasech. Na straně Detroitu bych volil reprezentanta USA Justina Abdelkadera, který sestřelil Toronto hattrickem a letos má ze dvou soutěžních utkání čtyři branky .

Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning, 14.10., 1:30m Joe Louis Arena

Tip redakce: Každý tým dá dvě a více branek

Přibližný kurz: 1,6

Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.

foto: nhl.com

další zajímavé články