úterý, 22. 10. 2024

Ukrajina může proti Španělsku stále pomýšlet na přímý postup!


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 11. 10. 2015

Ve skupině C je ještě potřeba určit druhého přímého postupujícího. Tím může být kromě Slovenska i třetí Ukrajina, která hostí v posledním kole kvalifikace vítěze skupiny Španělsko. Utkání začíná v pondělí ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 2.

PREVIEW

Ukrajina je před posledním kolem na třetím místě a má s druhým Slovenskem stejně bodů (19). Až za Slovenskem je z důvodu horší vzájemné bilance. Šance na přímý postup jsou sice mizivé, ovšem stále existují – Ukrajina musí získat se Španělskem více bodů než Slovensko s Lucemburskem. Ukrajina si celkově v kvalifikaci nevedla vůbec špatně. Kromě dvou porážek a jedné remízy dokázala ve zbývajících šesti zápasech zvítězit. Jednou totiž prohrála doma se Slovenskem (0:1), jednou se Španělskem (1:0) a jedenkrát uhrála se Slováky bezbrankovou remízu.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Španělsko už má naopak vystaráno a přímý postup na EURO 2016 má jistý. Půjde určitě z prvního místa, má totiž náskok čtyř bodů na druhé Slovensko. V celé kvalifikaci zaváhalo Španělsko pouze jedenkrát proti Slovensku (2:1). Tyto reprezentační výběry se v novodobé historii utkaly celkem čtyřikrát. Třikrát v kvalifikaci na ME, v roce 2003 z toho byla remíza 2:2 a následná odveta dopadla lépe pro Španělsko (2:1). V aktuální kvalifikaci rovněž vyhrálo Španělsko (1:0). Zbývá ještě doplnit střetnutí ze základní skupiny MS 2006, kde tehdy Španělsko přejelo Ukrajinu rozdílem třídy – 4:0.

NÁZOR

Španělsku už o nic nejde a tak zřejmě nenastoupí v nejsilnější sestavě. Ukrajina ještě hraje relativně o hodně, i když si musí být vědoma míře pravděpodobnosti zaváhání Slovenska s Lucemburskem. I přesto si však myslím, že Ukrajina se Španěly alespoň zremizuje.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.30

(zdroj fotky: facebook.com/uefaeuro)

další zajímavé články