pondělí, 28. 10. 2024
Šťastná výhra Baníku v divokém závěru: Hapal chválí bojovnost, Pardubice na sebe zuří

Šťastná výhra Baníku v divokém závěru: Hapal chválí bojovnost, Pardubice na sebe zuří

Baník Ostrava v divokém utkání proti Pardubicím získal šťastné vítězství 3:2, když rozhodující branku vstřelil Matěj Šín v deváté minutě nastavení. Pardubičtí si po utkání vyčítali chyby, které vedly k prohře, zatímco trenér Pavel Hapal ocenil bojovnost svého týmu až do poslední chvíle.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 26. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Baník Ostrava

Bláznivý zápas ve prospěch Baníku
Blázinec, divočina, zábava. Tak by se dalo shrnout utkání mezi Baníkem Ostrava a Pardubicemi, které nabídlo pořádnou porci emocí a zvratů. Baník nakonec zvítězil 3:2 po dramatickém závěru, kdy rozhodující gól padl až v deváté minutě nastavení. „Je to šťastné vítězství, ale zápas jsme za žádného stavu nezabalili a hráli do poslední minuty,“ pochválil své hráče během tiskové konference trenér Baníku Pavel Hapal.

Rozhodnutí přišlo až v samotném závěru
Vše rozhodla situace v nastaveném čase, kdy Pardubice ztratily míč na polovině Baníku. Rychlý protiútok zakončil Matěj Šín technickým obstřelením domácího brankáře Jana Stejskala po přihrávce Filipa Kubaly. „Tohle je vždycky super,“ usmíval se Šín po zápase, který přiznal, že klid v zakončení byl klíčový. „Bylo dobře, že zachoval klid,“ dodal trenér Hapal.

Pardubice se zlobily na vlastní chyby
Pardubičtí hráči po zápase neskrývali zklamání. „Byly tam dva souboje, které jsme měli vyřešit,“ uvedl pardubický trenér Jiří Saňák. Podle něj mužstvo nechalo na hřišti vše, ale chyby v klíčových momentech zápasu rozhodly. „Baník nás ztrestal. Ukázal, že není nahoře náhodou,“ prohlásil kapitán Kamil Vacek.

Vyrovnaný zápas plný zvratů
Pardubice šly do vedení v 15. minutě po proměněné penaltě Tomáše Zlatohlávka, Baník ale po přestávce zabral a v 62. minutě vyrovnal Filip Kubala. O deset minut později byl Kubala faulován ve vápně a Ewerton z penalty otočil skóre ve prospěch Baníku. Pardubice však vyrovnaly na 2:2 díky krásnému voleji Vojtěcha Patráka, přičemž akce byla dlouho přezkoumávána u videa kvůli podezření na ofsajd.

Baník vytěžil z otevřené hry vítězství
Závěr zápasu nabídl otevřenou hru plnou šancí, čehož nakonec Baník využil a odvezl si z Pardubic všechny tři body. „Posledních dvacet minut muselo diváky bavit,“ zmínil pardubický kouč Saňák. Baník tak nadále potvrzuje svou formu a odnáší si z dramatického utkání cenné vítězství.

další zajímavé články