čtvrtek, 24. 10. 2024
Macháč je ve Vídni bez potíží v osmifinále, Lehečka v Basileji končí

Macháč je ve Vídni bez potíží v osmifinále, Lehečka v Basileji končí

Ve Vídni bez větších potíží proklouzl do osmifinále český tenista Tomáš Macháč, to Jiří Lehečka má v Basileji dohráno, když překvapivě snadno nestačil na španělského tenistu Pedra Martíneze. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 23. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Roland-Garros

Tomáš Macháč se s maďarským tenistou Fabianem Marozsanem trápil jen v prvním setu. Ten dospěl až do tie-breaku, jelikož v předchozím průběhu nebyl k vidění jediný brejkbol.

Do zkrácené hry vstoupil lépe Maďar, jenž brzy vedl už 0:4 a mířil na své druhé podání. Jenže od té chvíle uhrál jediný míček a první sada připadla Macháčovi. Druhý set už tak napínavý rozhodně nebyl.

Macháč si hned ve druhé hře prvním proměněným brejkbolem vzal servis soupeře, následně mu podání vzal podruhé a po pětadvaceti minutách ovládl set poměrem 6:1. V osmifinále si aktuálně nejlepší český tenista zahraje s nasazenou trojkou Grigorem Dimitrovem.

Macháč hrál následně i čtyřhru, kde po boku Číňana Zhanga nestačil na domácí dvojici Erler - Miedler. V Basileji pro změnu své utkání čtyřhry nezvládl Adam Pavlásek.

S Ivanem Dodigem přitom jasně ovládli první set poměrem 6:1 a mířili za postupem. Ve druhém setu ale chorvatsko-česká dvojice neproměnila dva mečboly, podobně dopadla i v super tie-breaku a loučí se v osmifinále.

Do něj v rámci dvouhry nepostoupil Jiří Lehečka, který překvapivě snadno podlehl Španělovi Martínezovi. Hotovo bylo za 67 minut po setech 6:2 a 6:2.

další zajímavé články