pondělí, 21. 10. 2024
„Soudržnost, kvalita, energie!“ Bořil odhalil tajemství neporazitelnosti Slavie po nervózním jubileu

„Soudržnost, kvalita, energie!“ Bořil odhalil tajemství neporazitelnosti Slavie po nervózním jubileu

Kapitán Slavie Jan Bořil oslavil jubilejní 300. start v první lize vítězstvím 2:1 nad Jabloncem. Bořil přiznal, že ho tento milník znervóznil, ale radost z výhry to jen umocnilo. Slavii se daří a v čele ligy drží náskok šesti bodů před Spartou.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

300. start přinesl nervozitu, ale i výhru
Jan Bořil si během zápasu proti Jablonci připsal svůj 300. start v české nejvyšší soutěži, čímž vstoupil do prestižního Klubu legend. Ačkoliv před zápasem o tomto jubileu nevěděl, když ho na to upozornili spoluhráči, přišla nervozita. „Před zápasem jsem o tom jubileu vůbec nevěděl. Když mi o tom kluci řekli, trochu jsem znejistěl,“ přiznal Bořil po zápase na tiskové konferenci. Radost z výhry 2:1 však nervozitu rychle smetla. „Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Doufám, že přibudou další starty,“ dodal.

Soudržnost a energie jako klíče k úspěchu
Slavia pod Bořilovým vedením pokračuje ve své vítězné sérii, která nyní trvá již 10 ligových zápasů. „Myslím, že za naším úspěchem stojí soudržnost, kvalita a energie, kterou tým vyzařuje,“ uvedl kapitán Slavie. Tým je na prvním místě tabulky a zůstává jediným neporaženým v sezóně. „Podporujeme se navzájem. I když nám to v druhém poločase trochu skřípalo, zvládli jsme to,“ doplnil.

Lingrův rozhodující gól a radost týmu
Bořil se také vyjádřil k výkonu Ondřeje Lingra, který se poprvé od svého návratu z Feyenoordu trefil a jeho gól rozhodl o vítězství. „Dělali jsme si z něj legraci, že by konečně mohl dát gól, a nakonec se to povedlo. Jsme za něj moc rádi, věříme, že to bude pokračovat,“ komentoval zkušený obránce úspěch svého spoluhráče.

Čistý zápas bez karet a kvalitní hřiště
Zápas proti Jablonci probíhal bez udělení jediného napomenutí, což Bořil ocenil. „Je vidět, že se chce hrát čistě a fotbalově. Nebyly žádné tvrdé fauly, které by musel řešit VAR. Pomohlo i výborné hřiště, které nám umožnilo hrát nahoru a dolů,“ uzavřel Bořil svůj pohled na utkání.

další zajímavé články