pátek, 18. 10. 2024
Běhal jsem pod prášky a stejně s bolestí, postěžoval si končící Maslák. Zamává divákům alespoň na Tretře?

Běhal jsem pod prášky a stejně s bolestí, postěžoval si končící Maslák. Zamává divákům alespoň na Tretře?

Starty na třech olympiádách, tituly halového mistra světa i Evropy a dvanáct cenných kovů z velkých akcí.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Loučící se vícebojař Helcelet neviděl tretry dva měsíce, přesto zaujal. Letošní osobák v kouli nechápal...

Toť bilance čtvrtkaře Pavla Masláka, který už však na jejím rozšíření pracovat nebude, neboť se rozhodl ve třiatřiceti letech ukončit kariéru.

I když se chtěl český rekordman na 400 metrů v hale i venku účastnit v roce 2025 i světového šampionátu v Tokiu, nakonec z toho nic nebude.

Svůj poslední start tak absolvoval na letošním mistrovství Evropy v Římě, kde však absolvoval pouze rozběh a do dalšího programu ho nepustilo zranění nohy.

I když běhal pod prášky, bolesti se nevyhnul

Ta ho bolela již od haly a on to přisuzuje léty opotřebení. "Nedostal jsem se z toho, protože jsem chtěl pomoct štafetě, tak nebyl čas na doléčení. Běhal jsem pod prášky a stejně s bolestí, tak jsem se po Evropě rozhodl dopřát tomu volno od pohybu," citoval českého halového rekordmana na 200 metrů server sport.cz.

Bohužel to nevypadá ani na oficiální rozlučku na atletickém oválu. Od ledna si totiž plácl s pražskou Duklou a čeká ho pozice v oddělení zahraničních styků. Případné oficiální loučení by však mohlo nějakým způsobem proběhnout v Ostravě...

"Teď to nechám vyšumět a možná se domluvím s manažerem, že bych divákům zamával třeba na Tretře," zahleděl se do blízké budoucnosti čtvrtkař Maslák.

další zajímavé články