pondělí, 14. 10. 2024
Ze sportovní legendy na prezidentský post: Nadal zvažuje vedení Realu Madrid

Ze sportovní legendy na prezidentský post: Nadal zvažuje vedení Realu Madrid

Po oznámení ukončení své bohaté tenisové kariéry začínají fanoušci spekulovat, co Rafael Nadal podnikne dál. Jeho láska k Realu Madrid a blízký vztah s klubem otevírají zajímavou možnost – mohl by Nadal usednout do prezidentského křesla?


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 12. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Rozloučení s tenisovou kariérou

Rafael Nadal, legenda tenisového světa a král antuky, oficiálně oznámil svůj odchod do důchodu 10. října. Jeho kariéra, která trvala dvě dekády, je plná nezapomenutelných okamžiků, především 22 Grand Slam titulů, z nichž 14 vybojoval na French Open. Navzdory této impozantní bilanci už Nadalova raketa brzy zůstane navždy zavěšena na hřebíku. Poslední vystoupení plánuje na listopadovém finále Davisova poháru.

Láska k Realu Madrid

Ačkoli Nadal ukončuje svou kariéru na tenisovém kurtu, jeho zájem o sport nekončí. Kromě toho, že byl tváří značek jako Nike, má také hluboký vztah k fotbalovému světu, konkrétně k Realu Madrid. Španělský šampion je celoživotním fanouškem tohoto klubu a už od roku 2011 je čestným členem Realu. Často bývá viděn na tribunách stadionu Santiago Bernabéu a jeho blízký vztah s prezidentem klubu Florentinem Pérezem je dobře známý.

Prezident Realu Madrid?

V září 2024 Nadal v rozhovoru pro Movistar naznačil, že by si dovedl představit svou budoucnost jako prezident Realu Madrid. „Chtěl bych být prezidentem? Myslím, že ano,“ řekl, ale zároveň si uvědomuje náročnost takové pozice. „Teď není co dodat, protože máme nejlepšího možného prezidenta, Florentina Péreze. Ale co si myslím dnes, zítra může být jinak. Uvidíme, co přinese čas.“

Nadal je známý svou skromností a reálně vnímá své schopnosti. „Jsem realistický. Vím o svých limitech. Nevím, zda bych na to měl,“ poznamenal. Přesto jeho zájem vzbudil pozornost, a to nejen mezi fanoušky Realu, ale i ve sportovních kruzích po celém světě.

Florentino Pérez: Nadal by byl skvělou volbou

Pérez se o Nadalovi vyjadřuje dlouhodobě s velkým respektem a v roce 2018 dokonce prohlásil, že by tenista byl „skvělou volbou“ na pozici prezidenta klubu. „Je to nejlepší španělský sportovec všech dob, ale kromě toho, co dokázal na kurtu, jeho osobnost reprezentuje nejlepší hodnoty sportu. Fanoušci Realu Madrid ho nosí v srdci a jsme hrdí, že máme takového velvyslance klubu.“

Bude Rafael Nadal další tváří Realu Madrid?

Ačkoli je Nadalova případná budoucnost na prezidentském postu Realu Madrid nejistá, je nesporné, že jeho ikonický status by ho činil nesmírně respektovanou postavou ve sportovních i manažerských kruzích. Jeho láska k Realu, zkušenosti ze světa vrcholového sportu a hodnoty, které reprezentuje, by z něj mohly udělat výjimečného lídra klubu.

další zajímavé články